Szünetig eldöntötték a szlovákok
U19 férfi   |   Archívum   |   2015. október. 15., 12:57
Szünetig eldöntötték a szlovákok

A magyar U19-es válogatott 5-1-es vereséget szenvedett Szencen a házigazda szlovákoktól.

Az Eb-selejtező elitkörre készülő szlovák válogatott kedden nem kis szerencsével tudta 3-2-re megnyerni a két csapat lipóti felkészülési meccsét, a műfüvön rendezett csütörtöki, szenci visszavágón azonban teljesen megérdemelten győzte le a mieinket. Bár a szlovákok már a találkozó első perceiben agresszíven letámadtak a magyar térfélen, eleinte semmi sem utalt arra, hogy bármelyik csapat nagy különbséggel nyerheti meg a meccset. Az első negyedóra végéhez közeledve egy ártalmatlan szituációban kapusunk elcsúszott egy kapu felé guruló labda elrúgásánál, a szlovákok lecsaptak az adódó lehetőségre, és Mráz révén megszerezték a vezetést. A kapott gól után némi fejetlenség lett úrrá a csapatunkon belül, a szlovákok pedig kegyetlenül kihasználták a bizonytalankodásainkat, a 16. percben Mráz fejjel volt eredményes, majd a 37. percben Spalek egy távoli lövéssel növelte a hazai előnyt, így már a szünetre eldőlt a találkozó.

A második félidőre kiegyenlítetté vált a találkozó, előbb Czingráber, majd Murka lövésénél kellett nagyot védenie a hazai kapusnak. A 82. percben Rózsahegyi Dominik beadása után Popov Patrik szépített, majd pár perccel később egy szabályosnak tűnő gólunkat nem adta meg a játékvezető. Így 3-2 helyett 4-1-re alakult a mérkőzés, mert az ellentámadás végén büntetőhöz jutottak a szlovákok, amit Kopicár értékesített. A 92. percre is maradt egy szlovák gól, Jirka 25 méterről bombázott a kapunkba, kialakítva az 5-1-es végeredményt.

- A szlovákok az első félidőben sokkal jobban játszottak nálunk, motiváltabbak voltak, agresszívebben futballoztak, ennek eredményeképpen már a szünetre eldöntötték a mérkőzést - mondta a mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző. - A második félidőre rendeztük a sorokat, összeszedettebbek voltunk, vezettünk veszélyes támadásokat, és úgy tűnt, szorosabbá tudjuk tenni a meccset, de ehelyett a hajrában kapott két góllal nagy különbségű lett a hazaiak győzelme. Nem foghatjuk külső körülményekre az eredményt, ezen a mérkőzésen nem tudtuk felvenni a hazaiak ritmusát, az Eb-selejtezők előtt álló szlovákokon pedig látszott, hogy élesek, motiváltak, és teljesen megérdemelten nyertek.

Szlovákia-Magyarország 5-1 (3-0)
Magyarország: Gyollai Dániel (Tóth Balázs, 46.) - Szivacski Donát (Ayrton de Oliveira, 62.), Czingráber Máté, Tóth Bence, Beke Zsolt (Fodor Ákos, 33.) - Vogyicska Bálint (Katona Máté, 81.), Pávkovics Bence (Rózsahegyi Dominik, 65.) - Murka Benedek (Demeter Nándor, 81.), Szabó Bence, Korozmán Kevin - Popov Patrik


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.