Szlovákiával mérkőzik az U19-es csapat
U19 férfi   |   Archívum   |   2006. december. 18., 10:24
Szlovákiával mérkőzik az U19-es csapat

A magyar U19-es futsal válogatott tagjai kedden Győrben, szerdán pedig Pozsonyban csapnak össze a szlovák korosztályos együttessel.

Két év múlva kezdődnek az Eb-selejtezők

Már a jövő válogatottjának építésére gondolt a Magyar Labdarúgó Szövetség Futsal Bizottsága, amikor életre hívta az U19-es együttest. A csapat kedden vívja története első hivatalos nemzetek közötti mérkőzését. A győri egyetemi csarnokban 18 órakor kezdődik a barátságos mérkőzés, majd szerdán 18 órakor a pozsonyi Mladost csarnokban mérkőznek meg újra a gárdák. A korosztályos együttes vezetésével megbízott Soós Ferenc, a Colospectrum Aramis csapatának trénere honlapunknak elmondta: az MLSZ azért indította el ebben a szezonban az U19-es bajnokságot, hogy ha két év múlva megkezdődnek az UEFA által szervezett U21-es Eb-selejtezők, Magyarország ne legyen lépéshátrányban.

- Fontos lenne a korosztály versenyeztetése - fogalmazott az edző -, mert ebben a sportágban is nagy szükség van a nemzetközi rutinra. Most elsősorban győri és fővárosi játékosok kerültek be a keretbe, ám a jövőben a többi tehetséges fiatal is lehetőséget kap az U19-es válogatottban.

A magyar U19-es futsal válogatott keret
Bella Kristóf (Euro Global), Újvári Bence (Colospectrum Aramis) – kapusok;
Dróth Zoltán (Euro Global), Tömböly Tamás (Euro Global), Czefernek Zsolt (Euro Global), Burányi Tamás (Unihall), Rábl János (Kanárik), Füzy Zsolt (Rubeola FC Csömör), Katona Miklós (Gödöllői FK), Száraz Szabolcs (Gödöllői FK), Nagy Roland (Gödöllői FK), Bártfai Endre (Colospectrum Aramis), Frank Péter (Colospectrum Aramis), Dávid Richárd (Colospectrum Aramis) – mezőnyjátékosok.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.