Szlovákia legyőzte U19-es csapatunkat
U19 férfi   |   Archívum   |   2006. december. 19., 20:11
Szlovákia legyőzte U19-es csapatunkat

A magyar U19-es futsal válogatott története első összecsapását játszotta kedden délután, Győrben. Az összeszokottabb szlovák csapat 6-0-ás félidőt követően 8-1-re nyert Soós Ferenc együttese ellen.

A vendégcsapat akarata érvényesült

A győri Egyetemi Csarnokban hamar magához ragadta a kezdeményezést - és a vezetést - a már hosszabb ideje közösen készülő szlovák együttes. A csapat Ondrej Habaj révén szerezte meg a vezetést a 6. percben, és néhány másodperccel később Martin Cintula is betalált Bella Kristóf hálójába. A szórványos magyar próbálkozások után a 9. percben egy szép kontratámadás végén Viliam Rakica volt eredményes, a 16. percben pedig Martin Rejzek mattolta a magyar védelmet. A 18. percben Habaj a második gólját is megszerezte, majd Lukas Kubus állította be az első félidő 6-0-ás eredményét.

Bártfai Endre szerezte az első magyar gólt

A szünet után is a szlovákok kezdtek jobban, a csapatkapitány Habaj a 22. percben már saját harmadik és csapata hetedik gólját szerezte. A találkozó legnagyobb gólját Viliam Rakica lőtte szabadrúgásból a 30. percben: a szlovák játékos 10 méterről kipókhálózta a kapu jobb felső sarkát. A találkozó egyetlen magyar gólját, és egyben az U19-es válogatott történelmi, első találatát Bártfai Endre szerezte a 32. percben a mintegy 100 szurkoló nagy örömére. Dróth Zoltán szerzett labdát a szlovák térfélen és a kapu torkából önzetlenül passzolt a szabadon érkező Bártfaihoz, aki 3 méterről a kapuba passzolt, beállítva a 8-1-es végeredményt.

A büntetőkből sem született gól

Az igazsághoz tartozik, hogy a magyar csapat öt büntetőt is kiharcolt a találkozón, ám ezek közül egyiket sem tudta értékesíteni.
Ragadics Ferenc, a Magyar Labdarúgó Szövetség futsal bizottságának alelnöke a vereség ellenére hasznosnak ítélte a mérkőzést, amelyen hosszú útjának első lépéseit tette meg a korosztályos magyar futsal válogatott.

Magyarország - Szlovákia 1-8 (0-6)
Győr, 100 néző
Magyarország: Bella Kristóf - Frank Péter, Bártfai Endre, Katona Miklós, Dávid Richárd. Csere: Ujvári Bence, Nagy Roland, Füzy Zsolt, Száraz Zsolt, Tömböly Tamás, Czefernek Zsolt, Rábl János, Dróth Zoltán, Burány Tamás.
Gólszerző: Habaj a 6., Cintula a 6., Rakica a 9., Rejzek a 16., Habaj a 18., Kubus a 19., Habaj a 22., Rakica a 30. illetve Bártfai a 32. percben.



Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.