Szlovákia ellen készülnek az U19-esek
U19 férfi   |   Archívum   |   2007. április. 20., 10:51
Szlovákia ellen készülnek az U19-esek

A májusi, írországi Európa-bajnoki selejtezőtornára készülő korosztályos válogatott tagjai vasárnap délelőtt találkoznak, majd a jövő héten két barátságos mérkőzést játszanak a szlovák U19-es csapat ellen.

 

Az U19-es válogatott támogatója
a Market Építő Zrt


Győrben és Salában játszanak a gárdák


A Várhidi Péter által irányított együttes tagjai a vasárnap délelőtti találkozót követően Győrbe utaznak, ahol másnap 16 órakor a DAC-pályán fogadják a szlovák együttest. A „visszavágóra” szerdán délelőtt kerül sor a határ másik oldalán, a meccs 11 órakor kezdődik Salában. Az összetartásra, amely az egyik utolsó felkészülési lehetőség a korosztályos gárda tagjai számára a május közepén, Írországban rendezendő Eb-selejtezőtorna előtt, 20 fős keretet jelölt ki a szövetségi kapitány. (Válogattunk Németországgal, Bulgáriával és Írországgal került azonos csoportba az elitkörben.)

Erős kerettel a mieink

A keretbe végül hét idegenlégiós került be, hiszen ott lesz a felkészülési mérkőzéseken Somodi Bence, a Blackburn Rovers, Farkas Balázs, a Dinamo Kijev, Filkor Attila, az Internazionale, Vass Ádám, a Stoke City, Gyömbér Gábor, az America FC, Stieber Zoltán, az Aston Villa és Dlusztus András, a Fortaleza FC játékosa is. Nem játszik a válogatottban ugyanakkor Koman Vladimir, a Sampdoria játékosa, aki megkérte Várhidi Pétert, hogy tekintsen el beválogatásától annak érdekében, hogy a Seria A-ban szereplő együttessel készülhessen. A kapitány elfogadta a középpályás kérését, hiszen Koman az utóbbi időben többször is szerephez jutott a genovai klub első csapatánál.

Az idegenlégiós tehetségek mellett szintén ott lesz a keretben az Európa-válogatottat is megjárt két itthon futballozó támadó, Dudás Ádám és Németh Krisztián.

Az U19-es válogatott kerete

Kapusok: Esterházy Mátyás (Budafoki LC), Somodi Bence (Blackburn Rovers)

Védők: Úr László (Nyíregyháza Spartacus), Pintér Ádám (MTK Budapest), Sipos Tamás (Nyíregyháza Spartacus), Mészáros Márk (Újpest FC), Nagy József (Ferencváros), Vadnai Dániel (MTK Budapest)

Középpályások: Dudás Ádám (Győri ETO), Nagy Sándor (Ferencváros), Farkas Balázs (Dinamo Kijev), Filkor Attila (Internazionale), Vass Ádám (Stoke City), Gyömbér Gábor (America FC), Stieber Zoltán (Aston Villa), Dlusztus András (Fortaleza FC), Szatmári Lóránd (Pécsi MFC-Pécs Pláza)

Támadók: Lencse László (MTK Budapest), Szilágyi Péter (DVSC-TEVA), Németh Krisztián (MTK Budapest)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.