Skócia ellen pontot szerzett a csapat
U19 férfi   |   Archívum   |   2007. április. 10., 15:50
Skócia ellen pontot szerzett a csapat

A magyar női U19-es válogatott lejátszotta első mérkőzését a németországi Európa-bajnoki selejtezőtornán. A Skócia elleni találkozó jelentős izgalmakat hozott, a mieink a 94. percben szerzett góllal állították be a 3-3-as döntetlent.

Fordulatos utolsó percek

A Papp Eszter – Ferbert Anna, Borbély Otília, Tálosi Szabina, Tóth Alexandra – Szuh Erika, Stefán Anita (Pincze Gabriella, a 73. percben), Rácz Zsófia, Ferencsik Evelin – Várkonyi Orsolya, Jakabfi Zsanett (Kopcsa Ramona, a 69. percben) összeállításban szereplő magyar válogatott hamar hátrányba került az első félidőben a bátran és határozottan játszó skótok ellen: a szünetben már 2-0-ra vezettek a kék-fehérek. Ennek ellenére a magyar lányok nem adták fel, és a hajrában nagyszerű játékkal rukkoltak elő. A 68. percben Jakabfi Zsanett fejese után szépítettek a mieink, majd a 81. percben Tálosi Szabina is a kapuba talált: Várkonyi Orsolya szabadrúgása után a skót kapus a keresztlécre ütötte a labdát, amelyre jó ütemben robbant be a magyar hátvéd.

A mérkőzés végén ismét elúszni látszott a meccs, a skótok ismét vezetést szereztek, ám a négyperces hosszabbítás során több lehetőség is adódott Markó Edina tanítványai előtt. A csapat végül a legutolsó pillanatban, a 94. percben egyenlített. Ferbert Anna állította be a 3-3-as végeredményt.

- Nagyon jól kezdtünk, és egyenrangú partnerei voltunk a skótoknak, akik számunkra szerencsétlen gólokkal szerezték meg a vezetést - nyilatkozta Markó Edina szövetségi edző az mlsz.hu-nak az Eb-selejtező után - A szünetben azt a tüzet és a lelkesedést láttam a lányok szemében, amely Törökországban, az első selejtezőkörben is jellemezte őket. A játékosok nagy akaraterőről és tartásról tettek tanúbizonyságot a második félidőben, és a helyzetek alapján akár nyerhettünk is volna. A harmadik skót gól után újra talpra tudtunk állni, és ez óriási fegyvertény.

A nap másik meccsén Németország 4-1-re győzött Svédország ellen. A magyar válogatott csütörtökön, 18 órakor Büdelsdorfban a vendéglátókkal méri össze tudását.

A csoport állása
1. Németország 3 pont (4-1)
2. Magyarország 1 pont (3-3)
2. Skócia 1 pont (3-3)
4. Svédország 0 pont (1-4)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.