Sisa Tibor: Büszke vagyok, ha örömet okoztunk
U19 férfi   |   Archívum   |   2008. július. 24., 16:40
Sisa Tibor: Büszke vagyok, ha örömet okoztunk

Korosztályos válogatottunk az utóbbi huszonnégy év legjobb eredményét produkálva bronzérmet szerzett a csehországi U19-es Európa-bajnokságon. Fiataljaink a szerdai elődöntőben 1-0-ás vereséget szenvedtek ugyan Olaszországtól, de ahogyan csoportmérkőzéseiken, úgy most is jó teljesítményt nyújtottak, lelkesen küzdöttek - nem csoda, hogy a plzeni stadion lelátóin helyet foglaló több mint kétezer magyar szurkoló vastapssal köszönte meg nekik az Eb-szereplést. Az együttes a terveknek megfelelően 15. 30 és 17 óra között érkezik meg az MLSZ-hez.

Sisa Tibor szövetségi edző a hazafelé tartó úton kihangsúlyozta, büszke arra, hogy válogatottunkat már a kontinens legjobb együttesei közé sorolják.

- Pontosan tudtuk, hogy az Eb-n csak a korosztály legjobb gárdái szerepelhetnek, és a saját bőrünkön tapasztaltuk meg,

Az elődöntőbe a jók közül is csak a legjobbak juthatnak be

hogy az elődöntőbe a jók közül is csak a legkiemelkedőbbek juthatnak be - kezdte Sisa Tibor. - Úgy érzem, amellett, hogy játékunk mindvégig adott volt, a különböző ellenfelekkel szemben más és más stílusban tudtunk futballozni. Az olaszokkal szemben volt a legnehezebb megtalálni az üdvözítő taktikát, hiszen játékmodoruk a hozzánk hasonló felfogású együttesek számára roppant kellemetlen: a pálya minden részén érvényesítik a fizikális erejüket.

A szövetségi edző kiemelte: abban, hogy a csapat eljutott az elődöntőig, nagy szerepe volt a lelkes magyar szurkolótábornak, amely buzdításával mind a négy meccsen komoly erőt adott a játékosoknak.

A lelkes szurkolótábor buzdítása komoly erőt adott a jétékosoknak

- Az első perctől kezdve megható volt számunkra a magyar drukkerek szeretete, és biztos vagyok abban, a buzdításnak köszönhetjük, hogy a nehéz helyzetekben is kiegyensúlyozottak tudtunk maradni - jelentette ki a szövetségi edző. - Éppen ezért sajnálom, hogy a több ezer magyar szurkolót nem tudtuk ennél is szebb eredménnyel, egy még fényesebb éremmel megörvendeztetni.

A jó szereplés egyik előfeltétele volt a zavartalan felkészülés és az is, hogy a héttérben dolgozók mindent megteremtettek annak érdekében, hogy a játékosoknak csakis az előttük álló feladatokra kelljen koncentrálniuk.

- Visszapillantva az Európa-bajnokságra, azt mondhatom: nagy siker, amit a korosztály tagjai elértek, és büszke vagyok arra, ha némi örömöt szerezhettünk a magyar labdarúgásban dolgozóknak és természetesen szurkolóinknak. Nem felejtjük el azokat, akik utunk során segítséget nyújtottak nekünk, az ő munkájukat ezúton is köszönjük. Nagy és elhivatott gárda dolgozott a szövetségben áldozatosan ezért a sikerért, a 'háttércsapat' valamennyi tagjának komoly része van abban, hogy a csapat jól szerepelt.

Válogatottunk busza a terveknek megfelelően reggel kilenckor indult el Prágából Budapestre, és várhatóan a kora délutáni órákban érkezik meg az MLSZ-hez.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.