Ötgólos győzelemmel kezdtük az Eb-selejtező tornát
U19 férfi   |   Archívum   |   2011. november. 04., 18:21
Ötgólos győzelemmel kezdtük az Eb-selejtező tornát

U19-es válogatottunk San Marino ellen játszotta le első mérkőzését a portugáliai Eb-selejtező tornán.

Tuboly Frigyes szövetségi edző a Dombó Dávid - Pál Dávid, Tóth Ferenc, Lang Ádám, Kozma Máté - Hajdú Ádám, Adorján Krisztián (Vécsei Bálint, 70.), Patvaros Zsolt - Radó András (Vass Patrik, 58.), Szécsi Márk, Novothny Soma (Holman Dávid, 70.) összetételű együttest küldte pályára a mérkőzésen. 

 

A mieink gyorsan magukhoz ragadták az irányítást, hamar egyoldalúvá vált a meccs, de az első 25 percben nem sikerült gólra váltani a nyomasztó fölényünket. A 29. percben megtört a jég, Radó András tört be a tizenhatoson belülre, és szerzett vezetést válogatottunknak. A félidő hajrájában Tóth Ferenc és Adorján Krisztián is egy-egy szöglet után talált a hálóba, magabiztossá téve a mieink vezetését. Két perccel a fordulás után Pál Dávid jobb oldali beadása után Szécsi Márk továbbított a kapuba, az 5-0-ás végeredményt pedig Vass Patrik állította be a 79. percben, egy bal oldali támadás végén. Az eredményen kívül a 14-0-ás szögletarány, és a 24-1-es kapura lövési mutató is jelezte válogatottunk óriási fölényét a mérkőzésen.

 

- Ilyen különbséggel is megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, a helyzetek alapján akár több gólt is szerezhettünk volna. Hamar fölénybe kerültünk, de ameddig az erejükből futotta, a San Marinó-iak szívósan védekeztek, és az első félidőben a játékosaimnak is kellett némi idő, mire felvették a ritmust. Elégedett vagyok a játékkal, csapat szinten jól dolgoztunk, amit az is mutat, hogy mind az öt gólunkat más-más játékos szerezte - nyilatkozta a mérkőzést követően Tuboly Frigyes.

 

A csoport másik meccsén a házigazda portugálok 9-1-re verték Feröer-szigetek korosztályos csapatát. A mieink vasárnap a feröeriek ellen lépnek pályára.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.