Németország nyerte az U19-es Európa-bajnokságot
U19 férfi   |   Archívum   |   2014. július. 31., 21:48
Németország nyerte az U19-es Európa-bajnokságot

A portugálok elleni döntő egyetlen találatát Hany Mukhtar szerezte, ezzel a németek elhódították az Európa-bajnoki trófeát a magyarországi rendezésű kontinenstornán.

A német válogatott a csoportkörben játszott ugyan egy döntetlent a szerbekkel, attól a találkozótól eltekintve nagyon magabiztosan jutott el a fináléba, az elődöntőben 4-0-ra verte Ausztriát. A portugálok hibátlan teljesítménnyel zárták a csoportkört, majd a szerbek ellen nagy csatában, 0-0-ás döntetlent követően tizenegyesekkel jutottak tovább. A két csapat egymás ellen fináléját a németek kezdték jobban, az első félórában sorra vezették az ígéretes támadásokat, majd a 39. percben megszerezték a vezetést is: Stendera beadása után Hany Mukhtar továbbított a hálóba (0-1). A második félidő elejét megnyomta a portugál csapat, de a németek rendkívül fegyelmezetten védekeztek, nem hagytak területeket az ellenfél támadóinak. A meccs legnagyobb portugál helyzete a 68. percben alakult ki, de a német védők egymás után kétszer is blokkolni tudtak. A hajrában a német válogatott magabiztosan őrizte előnyét, és végül megérdemelten nyerte meg a találkozót, s hódította el az U19-es Európa-bajnoknak járó trófeát. A német játékosok és a stáb, „Köszönjük Magyarország” feliratú pólóba öltözött a mérkőzés után, így kedveskedve a házigazdáknak és a szervezőknek. Marcus Sörg, a németek szakvezetője boldogan nyilatkozott a meccs után, még azok után is, hogy játékosai váratlanul egy kiadós „sörfürdővel” szakították meg az interjúját.

- A játékosaim kimagasló teljesítményt nyújtottak. Úgy érzem, a torna egészét nézve is mi voltunk a legjobbak, a döntőben végig kézben tartottuk a mérkőzést és megérdemelten nyertük meg az Európa-bajnoki címet, gratulálok a játékosaimnak! – mondta a német szakember. A portugálok csapatkapitánya, Tomás Podstawski szerint sokat kivett a csapatból az elődöntő. - Mindent beleadtunk, de nem sikerült az álmunk. Az elődöntőben elfáradtunk a Szerbia elleni büntetőkkel megnyert párharc után, ez is közrejátszott abban, hogy nem bírtuk a legjobb formánkat hozni a döntőn, de összességében Németország megérdemelten lett Európa-bajnok – fogalmazott a portugálok csapatkapitánya.

Portugália–Németország 0–1 (0–1) Budapest, Szusza Ferenc Stadon. Vezette: Estrada (spanyol) Portugália: André – Riquicho, Nunes, Duarte, Rafa – Marcos Lopes, Podstawski, Guzzo (F. Ramos, 59.) – Ivo Rodrigues (Baldé, 66.), André Silva, Martins (Intima, 85.). Németország: Schnitzler – Akpoguma, Stark, Kempf, Holthaus – Öztunali, Kimmich – Brandt, Stendera (Lohkemper, 84.), Mukhtar (Syhre, 90.) – Selke. Gólszerző: Mukhtar (39.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.