Németország Eb-t akar nyerni
U19 férfi   |   Archívum   |   2008. július. 19., 20:47
Németország Eb-t akar nyerni

A magyar válogatotthoz hasonlóan a csehországi U19-es Európa-bajnokságon mindkét eddigi meccsét megnyerte a következő, s egyben utolsó csoportellenfél, a német válogatott is. A szövetségi edző, Horst Hrubesch (az egykori Európa-bajnoki és vb-ezüstérmes csatár) szerint csapatának csak egyetlen célja lehet a kontinensbajnokságon: a győzelem. Annál is inkább, mivel éppen úgy ötödször vesz részt U19-es Eb-n a német csapat, mint a spanyol, viszont még sohasem tudta megnyerni a sorozatot.

Kétségtelen: most erős a keret, amely a német futball mai tendenciájának megfelelően bevándorlókra, illetve honosított játékosokra alapoz.

A csapat elsősorban két klubra épül: a TSV 1860 München, valamint a Bayer Leverkusen futballistáira. Az UEFA honlapja a müncheni 'oroszlánok' a legutóbbi szezonban a Bundesliga 2-ben szerepelt ikerpárját, Lars és Sven Bendert emelte ki. Ugyancsak megemlíti a '1860-asok' közül beválogatott Timo Gebhartot, és a mostani sorozat legeredményesebb német játékosát, az egyébként török családból származó Dennis Nakit (Bayer Leverkusen).

Hadd hívjuk fel a figyelmet három további játékosra is: az első számú kapus, Ron-Robert Zieler, Gulácsi Péterhez hasonlóan, angol klub tagja, a Manchester United akadémistája. Immár harmadik éve tartozik a Vörös Ördögökhöz.

Nagyon tehetséges csatár Savio Nsereko, aki Ugandában született, kétéves korától Németországban élt, előbb az 1880, majd az 1860 München futballistája volt. Három éve Olaszországban, a Bresciában futballozik, a legutóbbi szezonban Feczesin Róbert és Vass Ádám klubtársa volt. A 2007–2008-as szezonban öt meccset játszott a Serie B-ben.

Ugyancsak ígéretes tehetség Richard Sukuta-Pasu, a csapat legfiatalabb tagja, aki még csak júniusban múlt 18 éves. Az erős felépítésű támadó szülei több mint 40 éve Kongóból vándoroltak be a szövetségi köztársaságba. A mostani német keretből egyedüliként, bronzérmet nyert 2007-ben, Koreában, az U17-es világbajnokságon.

Egyébként a német válogatottból több nagy tehetség is hiányzik: így Manuel Fischer a VfB Stuttgart csatára (a 2006-os U17-es Eb társ-gólkirálya), valamint a már a Bayern München bajnokcsapatában is helyet kapott, mindössze 18 éves Toni Kroos, akit tavaly az U17-es világbajnokság legjobb futballistájának választottak, például a bronzlabdás Bojan Krkic előtt.


A német válogatott kerete:

Tom Mickel, Ron-Robert Zieler - kapusok;

Dennis Diekmeier, Björn Kopplin, Stefan Reinartz, Florian Jungwirth, Ömer Toprak, Bastian Oczipka, Sven Bender, Dennis Naki, Lars Bender, Marcel Risse, Danny Latza, Mario Vrancic, Richard Sukuta-Pasu, Timo Gebhart, Savio Nsereko, Rahman Soyudogru - mezőnyjátékosok.


Út a nyolcasdöntőig:

Kvalifikációs kör:
Németország - Bosznia-Hercegovina 8-1
Németország - Észtország 5-1
Németország - Oroszország 2-3

Elitkör:
Németország - Albánia 2-0
Németország - Horvátország 2-2
Németország - Szlovákia 5-2


Válogatottunk utolsó csoportmeccse:

Július 20., vasárnap
Pribram, Marila-stadion, 20 óra
Magyarország - Németország


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.