Nem vagyunk esélytelenebbek riválisainknál
U19 férfi   |   Archívum   |   2007. április. 06., 11:19
Nem vagyunk esélytelenebbek riválisainknál

Az U19-es válogatott támogatója a Market Építő Zrt

Várhidi Péter a hét közepén Portugáliába utazott. A szövetségi kapitány - aki az U19-es válogatott edzője is - egy négy csapat részvételéven megrendezett nemzetközi tornát nézett meg, amelyen korosztályos együttesünk két Eb-selejtezőbeli ellenfele, Németország és Írország is részt vett.

Harcos, kemény ellenfelek

Az Európa-bajnoki selejtezők május közepén lesznek Írországban, együttesünk Németországgal, Bulgáriával és a házigazdákkal küzd majd meg a továbbjutást jelentő csoportgyőzelemért. Nem megszokott, hogy egy hónappal egy hasonló torna előtt két, azonos csoportban szereplő gárda megmérkőzzön egymással - most azért került sor erre, mert a két szövetség még a sorsolás előtt fogadta el a portugálok meghívását.

Válogatottunknak lehet esélye a továbbjutásra

Várhidi Péter három találkozón volt jelen, megnézte az Írország - Németország, a Portugália-Írország és Németország - Ukrajna meccset, azaz mindkét ellenfelünket kétszer is látta játszani.

- A legfontosabb, hogy mindkét együttes tagjai remek fizikai képességekkel rendelkeznek, rengeteget futnak, gyorsan tudnak védekezésből támadásba fejlődni, azaz abszolút modern futballt játszanak - kezdte a látottak értékelését Várhidi Péter. - Írországgal tavaly kétszer is megmérkőztünk, a most látottak alapján harcmodoruk, játékrendszerük nem változott, bár egyes posztokon azért cserélődtek játékosok. Az írek harcos, kemény csapatot alkotnak, nagyon erőltetik a párharcokat, főleg a középpályán. Dinamikus, erős játékosok, szinte valamennyien az angol első-, és másodosztályban szerepelnek. Talán szerencse, hogy mindhárom Angliában futballozó légiósunkban van csapattársa az ír U19-es csapatban, tehát lesz róluk személyes információnk.

- Milyen a német csapat?
- Nagyon taktikus együttes, amelynek tagjai rendkívül fegyelmezettek. Jól osztják el egymás között a pálya szakaszait, minden területet megszállnak, a középpályán nagyon nehéz átjátszani őket, és cseppet sem mellékesen, van két valóban kiemelkedő játékosuk is. A korosztályos csapatra is a német A-válogatottól ismert futball jellemző, azaz nem ismernek elveszett labdát, feladott párharcot, reménytelen helyzetet. Szívvel-lélekkel küzdenek, ütköznek, mennek előre. Az Írország elleni meccsükön sokáig az írek vezettek egy-nullra, de igazi németes módon harcoltak, és végül egyenlítettek is. A másik, általam látott mérkőzésükön egy-nullra győztek Ukrajna ellen, és természetesen ezúttal is a finisben gyűrték le ellenfelüket. A harmadik találkozón, amit láttam szintén egy-null lett az eredmény, Portugália legyőzte Írországot.

A fizikális képességek dönthetnek

- Milyennek ítéli U19-es válogatottunk továbbjutási esélyeit?

- Bár a németek és az írek is nagyon jók, azért mi sem vagyunk rosszak. Játékosaink egyéni képességek terén felveszik a versenyt az ellenfelekkel, technikai téren is vagyunk olyan jók, mint ők, és úgy gondolom, taktikailag sem tudnak megverni minket. Szerintem a fizikális képességek dönthetnek majd, és ezekben ők nagyon jók, mert maximálisan fel vannak készítve a nemzetközi szintre. Nagyon sok múlik majd azon, milyen állapotban kapom majd meg a játékosokat - most a magyar labdarúgás érdeke, hogy a fiatalok kapjanak lehetőséget a klubokban, játékban legyenek a selejtezők előtt.

- Mikor találkozik a válogatott?

- Április huszonharmadikán és huszonötödikén játszunk két mérkőzés Szlovákia ellen, aztán május kilencedikétől Tatán készülünk a selejtezőkre. A torna Írországban lesz, május tizennegyedikén Németországgal játszunk, két nappal később Bulgária ellen lépünk pályára, tizenkilencedikén pedig Írország lesz az ellenfelünk.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.