Nem sikerült a továbbjutás U19-es női válogatottunknak
U19 férfi   |   Archívum   |   2011. szeptember. 22., 12:06
Nem sikerült a továbbjutás U19-es női válogatottunknak

A női U19-es válogatott utolsó Eb-selejtezőjén vereséget szenvedett Írországtól.

A mieink az izraeliek legyőzése után 3-3-as döntetlent játszottak a házigazda portugálokkal, ami azt jelentette, hogy az írek ellen már egy döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz.

Turtóczki Sándor szövetségi edző az Aschenbrenner Réka - Tatai Krisztina (Mosdóczi Evelin, 34.), Vidács Krisztina (Gaál-Szabó Beáta, 69.), Beke Adrienn, Sándor Zita - Tóth Barbara, Jakab Kata, Csiszár Henrietta - Szabó Boglárka, Palkovics Nóra, Nagy Dóra (Siska Odett, 81.) összeállításban szerepeltette csapatát a találkozón.

Bár mezőnyben nem volt jelentős különbség a két csapat között, az írek kíméletlenül kihasználták a helyzeteiket, míg a mieink sorra elhibázták a lehetőségeket. A szünetben már 4-0-ra vezetett az ellenfél, a végeredmény 6-0 lett. Válogatottunk a harmadik helyen végzett csoportjában, és nem jutott tovább a tavaszi elitkörbe.

- El kell ismerni, hogy az ír csapat nagyobb játékerőt képvisel, de ekkora különbség közel sem volt a két csapat között - értékelt a lefújás után Turtóczki Sándor. - Mezőnyben helyenként nagyon jól játszottunk, a két gyors támadójukat azonban nem tudtuk semlegesíteni, így alakult ki a nagy különbségű vereség. Hiányérzetem van, mert ha mindkét oldalon hasonló a helyzetkihasználás, akkor jóval szorosabb lett volna az eredmény, legfeljebb kétgólos ír siker felelt volna meg a játék képének. Dicséret illeti a csapatot, a vereség ellenére ezek a lányok tudnak focizni, láttam biztató jeleket az elmúlt egy hétben, a nehézségeink ellenére helyt álltunk a tornán.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.