Nem jutott tovább az U19-es válogatott
U19 férfi   |   Archívum   |   2012. november. 07., 16:07
Nem jutott tovább az U19-es válogatott

Az Európa-bajnoki selejtező minitorna harmadik meccsén a mieink 2-1-es vereséget szenvedtek az osztrákoktól.

Ausztria már biztos továbbjutóként várta a magyar válogatott elleni csoportmeccset, míg a mieink számára legalább egy pont kellett a szintén elitkörbe jutást érő második hely megszerzéséhez. Mészöly Gézaszövetségi edző a Nagy Gergely - Zsirai Martin, Szilvási Péter, Kocsis Gergő, Hangya Szilveszter - Pintér András (Varga Szabolcs, 70.), Kalmár Zsolt, Lőrinczy Attila (Farkas Aurél, 46.) - Kleinsheisler László, Novothny Soma (Bese Barnabás, 46.), Szécsi Márk összetételben szerepeltette csapatát.

Az első negyedórában egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, ezt követően azonban az osztrákok fölénybe kerültek, több nagy helyzetük közül a 18. percben egyet gólra is váltottak. A magyar válogatott sok hibával, pontatlanul játszott, a kapura nem tudott veszélyt jelenteni, az osztrákok ezzel szemben büntetőt hibáztak és lőttek egy kapufát is, megérdemelt vezetéssel zárták a félidőt.

A második játékrészre Mészöly Géza két helyen is változtatott csapatán, talán ennek is köszönhetően mezőnyben feljavult a válogatott, és úgy tűnt, lehet esély az egyenlítésre. A 66. percben azonban egy labdavesztést követően az osztrákok akciót indítottak, és Luxbacher 16 méteres lövésével megduplázták előnyüket. A 73. percben a Kleinheisler László ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt a sértett értékesítette, visszahozva a reményt az egyenlítésre. A hátralévő időben azonban hiába támadott elszántan együttesünk, a gólszerzés nem sikerült, a lefújásig maradt az 1-2. Az osztrákok hibátlan teljesítménnyel megnyerték a csoportot, a mieink pedig négy ponttal a harmadik helyen zártak, az Andorrát 7-0-ra legyőző bolgárok mögött.

- Az első félidei teljesítményünk nem ütötte meg az elvárt szintet, az osztrákok megérdemelten szereztek vezetést, és akkor sem szólhattunk volna egy szót sem, ha háromgólos hátrányban zárjuk a játékrészt - mondta Mészöly Géza. - A szünet után a cseréknek köszönhetően feljavult a játékunk, nagyon bosszantó volt, hogy akkor kaptunk újabb gólt, amikor úgy tűnt, hogy rendeztük a sorokat és esélyünk lehet az egyenlítésre. Sajnálom, hogy éppen a legfontosabb mérkőzésen nyújtottunk visszafogott teljesítményt, a ma mutatott játéknál ugyanis jóval többet tud ez a csapat.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.