Négy góllal verte a finneket az U19-es válogatott
U19 férfi   |   Archívum   |   2014. március. 06., 15:49
Négy góllal verte a finneket az U19-es válogatott

Mészöly Géza együttese a keddi 1-0-ás sikert követően csütörtökön 4-0-ra győzte le a finnek korosztályos csapatát

A keddi mérkőzésen a helyzetek száma alapján nagyobb különbségű is lehetett volna a magyar győzelem, de a lehetőségek zöme kimaradt, végül Mervó Bence góljával alakult ki az 1-0-ás siker. Csütörtökön, a két csapat második meccsén több kulcsjátékos (Tamás Krisztián, Varga Szabolcs, Kalmár Zsolt) is kimaradt a mieink keretéből, a szakmai stáb lehetőséget biztosított azoknak a labdarúgóknak is, akik kedden kevesebb szerepet kaptak, vagy nem léptek pályára.

Gyorsan magához ragadta az irányítást a válogatott, a 9. percben Németh Márió szabadrúgása után Bobál Dávid fejelt a keresztlécre. Két perccel később megszereztük a vezetést, egy bedobás után a vendégek védői nem tudtak felszabadítani az öt és felesről, Asztalos Dávid pedig közelről a kapuba lőtt (1-0). A 28. percben Farkas Zoltán, majd nem sokkal később Mervó Bence hibázott nagy helyzetben, a 36. percben viszont pontos volt a befejezés: Németh szabadrúgását követően Lorentz Márton 5 méterről továbbított a hálóba (2-0). A szünetig lőttünk még egy gólt, ezúttal is Asztalos húzódott előre, és csapott le egy labdára a finn kapu előtt, majd a hálóba helyezett (3-0).

A második félidőben minden kerettag lehetőséget kapott, de az irányítást egy percig sem engedtük ki a kezünkből, további gólokat szerezhettünk volna, ha a kapu előtt kicsivel jobb a koncentráció. Az utolsó másodpercekben végül sikerült megszerezni a negyedik találatot, Nagy Dominik bal oldali beadása után Medgyes Zoltán 6 méterről a bal alsó sarokba passzolt (4-0).

- Az első mérkőzésen is voltak kimondottan jó periódusaink, de most egy fokkal még jobban játszott a csapat - mondta az mlsz.hu-nak Mészöly Géza. - Szervezett volt a védekezésünk, mindenképpen pozitívum, hogy a keddi után a mai meccset is lehoztuk kapott gól nélkül, sőt, a finneknek nem voltak igazi helyzeteik sem kidolgozott akciókból. Külön örülök, hogy két gólt is szereztünk rögzített szituációból, mert ez is fontos része a játéknak, és az első meccsen nem sikerültek jól a pontrúgásaink.

Magyarország-Finnország 4-0 (3-0)
Magyarország: Leindler Domonkos (Rácz Gergely, 46.) - Lorentz Márton, Asztalos Dávid (Lenzsér Bence, 46.), Bobál Dávid, Forgács Dávid - Csábi Mihály (Nagy Dominik, 75.), Németh Márió (Vida Máté, 46.), Mervó Bence (Berecz Zsombor, 70.) - Zsótér Donát (Tóth László, 46.), Farkas Zoltán (Balogh Norbert, 59.), Tóth Martin (Medgyes Zoltán, 46.)
Gólszerzők: Asztalos a 11., Lorentz a 26., Asztalos a 43., Medgyes a 90. percben [galleryRel id="60951|U19 Magyarország-Finnország 4-0]

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.