Mészöly Géza: Erősorrendben jönnek az ellenfelek
U19 férfi   |   Archívum   |   2014. június. 19., 22:24
Mészöly Géza: Erősorrendben jönnek az ellenfelek

A mai, felcsúti sorsoláson a csoportbeosztás mellett az is eldőlt, hogy a magyar válogatott az osztrákok ellen kezd a július 19-én kezdődő, hazai rendezésű U19-es Eb-n, majd a portugálok és az izraeliek következnek.

A csoportbeosztás után Mészöly Géza, az U19-es válogatott szövetségi edzője az mlsz.hu-nak elmondta: nyolc erős csapat vesz részt az Európa-bajnokságon, igazán könnyű sorsolás ennek megfelelően nem létezik.

- Kaphattunk volna könnyebb és nehezebb sorsolást is, de mostantól nem szeretnék azzal foglalkozni, hogy mi lehetett volna a legideálisabb csoport - mondta Mészöly Géza. - Adott a feladat, ezt kell megoldani, teljesen mindegy, hogy kedvezett vagy nem kedvezett a szerencse. Örülni különben sem most kell, hanem a torna végén, ha sikerült elérni a célunkat. Úgy érzem, erősorrendben játszunk a riválisokkal, az osztrákokat tartom a legerősebb ellenfélnek, a portugálokat tenném a második helyre, és Izraelt a harmadikra. Fel fogunk készülni minden ellenfelünkből, de a legfontosabb, hogy mi készüljünk fel a tőlünk telhető legjobban. Február óta komoly orvosi, pszichológiai team dolgozik velünk, tökéletes háttér áll rendelkezésre, a legfontosabb, hogy az Európa-bajnokság kezdetére tökéletes állapotba kerüljünk.

A csoport első két helyezettje jut be az elődöntőbe, míg a csoportharmadikok azzal vigasztalódhatnak, hogy résztvevői lesznek a jövő évi U20-as világbajnokságnak. A csoportellenfelek közül Izraellel és Portugáliával játszottunk az elmúlt egy évben, a válogatott védője, Lorentz Márton szerint nincs okunk tartani egyik riválistól sem.

- Közepesnek mondanám a sorsolást, lehetett volna könnyebb is, de nehezebb is - hangzott Lorentz Márton gyors értékelése közvetlenül a sorsolást követően. - Annak, hogy a németeket és a szerbeket sikerült elkerülnünk, örülök, de jobb lett volna, ha Ausztria is a másik négyesbe kerül. Nem félünk senkitől, de nem is becsülünk senkit. A legtöbb csapatot ismerjük, a portugálok ellen kétszer is játszottunk már, egyik meccsen sem kaptunk ki. Izraeltől vereséget szenvedtünk tavaly, de esetükben a fegyelmezett, zárt védekezés feltörése lehet a legnehezebb feladat, nem véletlenül jutottak tovább kapott gól nélkül az elitkörből. Nem lesz könnyű dolgunk, de odaérhetünk az első két hely valamelyikére.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

Július 19.: Magyarország-Ausztria
Július 22.: Magyarország-Portugália
Július 25.: Magyarország-Izrael


A mérkőzések helyszínei és kezdési időpontjai - az európai szövetséggel és a mérkőzést közvetítő televíziós csatornákkal való egyeztetést követően - a jövő héten válnak hivatalossá.

$galeria_cim


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.