Mészöly Géza bátor támadójátékot vár a törökök ellen
U19 férfi   |   Archívum   |   2014. április. 23., 00:22
Mészöly Géza bátor támadójátékot vár a törökök ellen

Az MLSZ YouTube-csatornáján, valamint az mlsz.hu-n élőben is megtekinthető a szerdai, törökök elleni mérkőzés. A találkozó 17 órakor kezdődik a felcsúti Pancho Arénában, a hazai rendezésű Európa-bajnokság egyik helyszínén.

Az U19-es válogatott tagjai húsvét hétfőn Telkibe utaztak, és megkezdték a felkészülést a szerdai, törökök elleni meccsre. Az eredetileg kijelölt keret tagjai közül Balogh Norbert egy kisebb sérülés miatt nem utazott el az MLSZ edzőközpontjába, míg Kalmár Zsolt esetében a Győri ETO kérte meg Mészöly Gézát, hogy tekintsen el a középpályás játékától, mert szakmai stábjuk megítélése szerint az A-válogatottnál is számításba vett futballistának néhány nap futballmentes pihenésre van szüksége. A két hiányzó helyére Tóth László, a Puskás Akadémia támadója érkezett a keretbe.

Kedden videózás is szerepelt a programban, ezen a két héttel ezelőtti, Ciprus elleni összecsapások tapasztalatait összegezték a szakmai stáb tagjai, illetve felkészítették a játékosokat a törökök várható taktikájából. A délutáni, bő egyórás edzést követően Mészöly Géza az mlsz.hu-nak elmondta: értékelendő, hogy a válogatott az utolsó percekben rendre gólokat szerez, és maga javára fordítja a meccseket, de a azt várja játékosaitól, hogy a mérkőzések korai szakaszában is hasonló fordulatszámon pörögjenek, mint a hajrában.

u19|

- Egy hozzánk hasonlóan labdabirtokláson alapuló, támadó focit játszó török válogatottra számítok, és arra, hogy ellenfelünk három, négy vagy öt támadóval is fent lehet egyszerre a kapunk előterében, ezért fegyelmezett védekezésre lesz szükség, miközben ugyanolyan bátor támadójátékot várok a játékosaimtól, mint amit a ciprusiak ellen is láthattunk tőlük a meccsek nagy részében - mondta az mlsz.hu-nak Mészöly Géza. - Mindenki jól tudja, hogy az Eb előtt, a végleges keret összeállításánál a felkészülési meccsek és a közös edzőtáborozások teljesítményei alapján döntünk majd, és ez meglátszik a játékosok edzésmunkájának intenzitásán. Minden mérkőzésre úgy kell készülnünk, hogy életünk meccsét akarjuk játszani, bízom benne, hogy ilyen felfogásban lépünk pályára a törökök ellen is.

A mérkőzés szerdán 17 órakor kezdődik a felcsúti Pancho Arénában, a találkozót az MLSZ YouTube-csatornáján, valamint az mlsz.hu-n élőben közvetítjük.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.