Lengyel sikerrel zárult a főpróba
U19 férfi   |   Archívum   |   2011. október. 11., 17:20
Lengyel sikerrel zárult a főpróba

U19-es válogatottunk Budaörsön a lengyelek ellen játszotta le a portugáliai Eb-selejtező torna előtti utolsó felkészülési mérkőzését.

Tuboly Frigyes szövetségi edző a Szemerédi Norbert (Abu Attila, 46.) - Pál Dávid, Tóth Ferenc, Lang Ádám, Kozma Máté - Hajdú Ádám (Vécsei Bálint, 77.), Adorján Krisztián (Vass Patrik, 58.), Paku Roland (Fejes János, 63.) - Radó András, Szécsi Márk (Pekár László, 58.), Novothny Soma (Erdélyi László, 46.) összetételű együttest szerepeltette a találkozón.

 

Válogatottunk gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, és már a 6. percben közel járt a gólszerzéshez: Paku Roland jobb oldali szabadrúgása után a labda centikkel kerülte el a lengyelek kapuját. A 17. percben Adorján Krisztián vezetéshez juttatta a válogatottat, 21 méterről, szabadrúgásból csavart a léc alá, a labda a felső kapufáról pattant a gólvonal mögé.

 

A 21. percben Adorján újabb szabadrúgása okozott veszélyt, ezúttal azonban védett a lengyel kapus.  A 24. percben Radó András kevéssel tévesztett célt, öt perccel később pedig Adorján 17 méteres lövését védte vetődve a vendégek kapusa. Hiába vezette egymás után akcióit a magyar válogatott, a 43. percben a lengyelek első támadásukból gólt szereztek, Milik Ardaikusz használt ki egy védelmi megingást, és 12 méterről a bal sarokba lőtt.

 

A második félidőt a lengyelek kezdték jobban, a 49. percben lőttek egy kapufát, az 56. percben pedig megszerezték a vezetést: egy jobb oldali nagy bedobás után előrehúzódó védőjük a bal sarokba fejelt. Az 59. percben Tóth Ferenc kapott piros lapot egy rúgást követően, majd 70. percben a lengyelek is tíz főre olvadtak, a vendégek bal oldali védője kapta meg második sárgáját. A hajrában mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek, de ezek kimaradtak, így 2-1-es lengyel sikerrel zárult az összecsapás.

 

- Harcos, jó meccset játszottunk, amelyen két nagy hibánkat kihasználta az ellenfél, és megnyerte a mérkőzést. A mai összecsapás után tisztán látjuk, ki az a tizennyolc-húsz játékos, akivel fel tudjuk venni a harcot a ránk váró feladatok során - értékelt a mérkőzést követően Tuboly Frigyes.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.