Kupagyőztessel és bajnokokkal egészült ki a keret
U19 férfi   |   Archívum   |   2007. május. 10., 19:38
Kupagyőztessel és bajnokokkal egészült ki a keret

Az U19-es válogatott támogatója a Market Építő Zrt

Az U19-es válogatott tagjai szerda óta a tatai edzőtáborban készülnek a jövő heti, írországi Euróba-bajnoki selejtező minitornára, amelyen Németország, Bulgária és Írország korosztályos csapatával mérkőznek meg.


Az U19-es válogatott támogatója
a Market Építő Zrt



Kedden ugyan még többen hiányoztak, de szerda délutánra valamennyi játékos megérkezett. Öten csütörtöki érettségi vizsgájuk miatt késtek, négyen ligabajnoki mérkőzést játszottak, Debreceni András pedig a szerdai Magyar Kupa döntőjében volt érintett. A védő ugyan nem lépett pályára a találkozón, de csereként nevezve volt - s már kupagyőztesként csatlakozott a kerethez.

Volt alkalom a gratulációra

Gratulált egymásnak a két edző
De nem csupán Debreceni érkezett aranyéremmel az edzőtáborba. Az MTK Budapest ligacsapata szerdán a Diósgyőr elleni 4-1-es győzelemmel megszerezte a bajnoki címet, s az U 19-es keret tagjai közül négyen - Lencse László, Simon Attila, Balikó Milán és Vadnai Dániel - is játszottak a mérkőzésen. Rajtuk kívül Pintér Ádám is bajnok - az idény első felében még az MTK ligacsapatának tagja volt. A játékosok gratuláltak a friss kupagyőztesnek és a bajnokoknak, ahogy Várhidi Péter is segítőjének, Teodoru Vaszilisznak. Ő irányítja ugyanis a kék-fehérek ligacsapatát, s szerdán tizedik aranyérmét szerezte meg edzőként (nyert a serdülőkkel, az ifjúsági korosztállyal, a ligacsapattal, valamint az NB II-es Bodajk edzőjeként is szerzett aranyat.) Hogy a gratuláció kölcsönös legyen, Teodoru felköszöntötte Várhidi Pétert: az U19-es gárdát is irányító szövetségi kapitány ugyanis kedden ünnepelte 49. születésnapját.

Csütörtökön meccs a Martonvásár ellen

Csupán három játékos bajlódik kisebb sérüléssel, Farkas Balázs még érzi a rúgást, amit a Szlovákia elleni barátságos mérkőzésen kapott, Nagy Tamás enyhe izomfáradtságra panaszkodik, Németh Krisztán pedig szerdai edzésen rúgást kapott a lábfejére. A sérülések azonban nem komolyak, egyikőjük selejtezőbeli szereplését sem veszélyeztetik.

Várhidi Péter délelőtt technikai jellegű edzést tartott, egy kis taktikai játékkal kiegészítve, délután pedig a selejtezőkön igen fontos párharcok megvívását gyakorolták a játékosok. Péntek délelőtt taktikai edzés lesz, délután, 17 órakor pedig az edzőtáborban a Martonvásár együttesével mérkőzik meg a válogatott.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.