Közel járt a bravúrhoz a női U19-es válogatott
U19 férfi   |   Archívum   |   2011. szeptember. 19., 15:10
Közel járt a bravúrhoz a női U19-es válogatott

U19-es válogatottunk 3-3-as döntetlent ért el a házigazda portugálok ellen az Európa-bajnoki selejtező minitorna második játéknapján.

A Turtóczki Sándor vezette együttes az első játéknapon 1-0-ra legyőzte Izraelt, hétfőn este pedig a jóval komolyabb játékerőt képviselő portugálok ellen lépett pályára.

 

Válogatottunk az Aschenbrenner Réka - Balogh Henrietta (Tatai Krisztina, 51.), Vidács Krisztina, Beke Adrienn, Sándor Zita - Tóth Barbara, Gaál-Szabó Beáta (Mosdóczi Evelin, 61.), Csiszár Henrietta - Szabó Boglárka, Palkovics Nóra, Nagy Dóra összeállításban szerepelt a találkozón.

 

A mérkőzés jól kezdődött, Szabó Boglárka egy egyéni akció végén már a 2. percben megszerezte a vezetést, majd a 10. percben Csiszár Henrietta is eredményes volt, és egészen a játékrész hajrájáig kétgólos előnyben játszott a csapat. A 39. percben a portugálok egyenlítettek, de a félidő utolsó pillanataiban Tóth Barbara góljával visszaállt a kétgólos különbség.

 

A fordulás után a házigazdák nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, a játék ezen periódusában többet birtokolták a labdát, és az 51. percben 3-2-re módosították az állást. A folytatásban is jobbára védekezésre kényszerült válogatottunk, s végül nem sikerült megőrizni az előnyt, a 86. percben a portugálok megszerezték az egyenlítő gólt, így 3-3-as döntetlennel zárult a meccs.

 

Két forduló után Írország hat ponttal vezeti a csoportot, a mieinknek négy, a portugáloknak egy pontjuk van, Izrael két vereséggel áll a tabella negyedik helyén. Az írek elleni utolsó csoportmeccset csütörtökön rendezik.

 

- A szünetben két góllal vezettünk, ezért érthető, hogy kissé csalódottak vagyunk a pontvesztés miatt, de mindent összevetve úgy gondolom, igazságos eredmény született - értékelt a mérkőzés után Turtóczki Sándor. - Kaptunk elkerülhető gólt, ugyanakkor néhány esetben Aschenbrenner Réka nagy bravúrral védett a portugálok akciói végén. A meccs egészét nézve többet volt a mi térfelünkön a labda, de legalább olyan veszélyesek voltunk, mint ellenfelünk, a helyzetek száma alapján is reális a döntetlen. Nyugodt lelkiismerettel jöhettünk le a pályáról, mert mindent megtettünk a győzelemért.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.