Koeman: Nem vagyunk gyengébbek őszi ellenfeleinknél
U19 férfi   |   Archívum   |   2008. augusztus. 01., 14:00
Koeman: Nem vagyunk gyengébbek őszi ellenfeleinknél

Vb-selejtezőkre készülő válogatottunk szövetségi kapitánya, Erwin Koeman pénteken egyórás, kötetlen beszélgetésre látta vendégül a sajtó képviselőit az MLSZ székházában. A holland szakvezető megosztotta tapasztalatait az újságírókkal, s többek között elárulta azt is, hogy az utolsó felkészülési lehetőség, az augusztus 20-i, Montenegró elleni barátságos meccs az utána következőkhöz hasonlóan nehéznek ígérkezik.

Futballunk fejlesztése a közös cél

A kapitány, aki szerda óta tartózkodik ismét Magyarországon, játszott a Formula 1-es pilóták elleni gálameccsen, csütörtökön pedig ott volt a Debrecen- Sahtyor Karagandi UEFA-kupa visszavágón. A hétvégén minden nap megnéz egy bajnokit, vasárnap pedig az előadást tart a TF-en az edzőtovábbképzésen.

Erwin Koeman (aki egyébként elkezdte a magyartanulást, de elárulta, hogy egyelőre nem nagyon boldogul az igen nehéz nyelvvel) úgy vélekedett, hogy a Görögország és a Horvátország elleni meccseken válogatottunk tagjai motiváltak voltak, ami egyértelműen jó kiindulási alap. Ám folyamatosan fejlődni kell, most például az lehetne előrelépés, ha Montenegró ellen nem kapnánk gólt. Fizikális és mentális téren is lehet még javulni, ennek elősegítése érdekében lett a stáb igen fontos tagja Jámbor László fejlesztési igazgató.

- Sokat beszélgettem az MLSZ elnökével, Kisteleki Istvánnal arról, milyen téren szükséges a leginkább változtatnunk - árulta el a kapitány. - Ahogyan ő, én is hiszek a munkában, és meggyőződésem, hogy a magyar futballban jó irányba mennek a dolgok, az OLLÉ-OMV Program, a Telkiben épülő edzőközpont országos szinten is igen jelentős lépés.

Kemény főpróba előtt a válogatott

Amikor az U19-es válogatottra terelődött a szó, a kapitány elmondta, rendkívül kellemes élmény volt számára a fiatalok remek szereplése. A csapatban vannak igen tehetséges játékosok, mint például Németh Krisztián és Koman Vladimir, de nekik először stabil játéklehetőséghez kell jutniuk klubcsapataikban, és csak ezután kerülhet szóba esetleges szereplésük az A-válogatottban.

A Montenegró elleni találkozóval kapcsolatban kijelentette, annak ellenére, hogy barátságos találkozóról van szó, nem lesz könnyű dolgunk, hiszen ellenfelünk támadósorában Vucinic személyében klasszisjátékos szerepel, és a többiek is igen jó futballisták. A meccsnek roppant nagy jelentősége lehet, hiszen ez az utolsó alkalom a gyakorlása az őszi vb-selejtezők előtt.

A vb-selejtezőkre kanyarodva Erwin Koeman megjegyezte: tudatában van, milyen nagy érdeklődés és várakozás előzi meg szereplésünket, ám felhívta a figyelmet arra, hogy minden egyes mérkőzésen az összpontosítás és akaraterő mellett szerencsére is szükség lesz a sikerhez, hiszen apróságok is dönthetnek majd a pontok sorsáról.

- Mint tudjuk, minden meccs nulla-nulláról indul, és a lefújásig van lehetőség megnyerni - mondta a kapitány. - Állítom, őszi négy ellenfelünknél nem vagyunk gyengébbek, viszont mindkét eddigi meccsünkön kaptunk gólt. Ez arra hívja fel a figyelmet, hogy egyrészt maximális odafigyelésre, másrészt, főleg a stabilitás terén még jelentős fejlődésre van szükség. Vannak játékosok, akikkel kifejezetten elégedett voltam, mint Juhász Roland, vagy a két szélsőnk. Ugyanakkor vannak még olyan posztok, amelyekkel kapcsolatban még nem döntöttem. Ahhoz azonban, hogy valaki válogatott lehessen, nem egy-egy jó teljesítmény szükséges, hanem folyamatos, magas színvonalú játék.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.