Kiütéses siker San Marino ellen
U19 férfi   |   Archívum   |   2008. október. 20., 20:23
Kiütéses siker San Marino ellen

U19-es válogatottunk remekül kezdte a hazai rendezésű Eb-selejtezőtornát, csapatunk Nyíregyházán 3-0-ás félidő után 6-0-ra győzött San Marino ellen, s a csoport élére állt. A meccsen Bajner Bálint klasszikus mesterhármast szerzett.

Fölényünk biztos győzelmet eredményezett

Wilco van Buuren Gulácsi Péter - Fazakas Géza, Simon Ádám, Vattai Balázs (Máté János a 79. percben), Tóvizi Tamás - Takács Péter, Iszlai Bence - Gosztonyi András (Hajdu Zsolt a 86. percben), Tamási Zsolt, Varga Roland (Frank Richárd az 58. percben) - Bajner Bálint összeállításban szerepeltette együttesünket. Fiataljaink végig nagy fölényben futballoztak, számos helyzetet dolgoztak ki, s a 12. percben meg is szerezték a vezetést: egy jobb oldali beadást követően a vendégek csapatkapitánya, Alex Della az ötösön belül úgy ért a labdához, hogy az a kapust becsapva a hálóba perdült (1-0). A gól minden feszültséget feloldott a mieinkben.

Válogatottunk kiütéses győzelmet aratott San Marino ellen

A 28. percben egy szép akció végén Varga Roland játszott össze Gosztonyi Andrással, aki nagyszerűen tálalt Tamási Zsolt elé, ő pedig közelről magabiztosan lőtt a kapuba (2-0). A 35. percben már háromgólosra nőtt előnyünk, egy, a kapusról kipattanó labdát Takács Péter szerzett meg, s a középpályás 15 méterről laposan a hálóba lőtt (3-0).

Azért akad még javítanivaló

A második játékrészben ellenfelünk már szervezettebben futballozott, de továbbra is a mieink akarata érvényesült,

Válogatottunk győzelmével a csoport élén áll

és a 75. percben növeltük is előnyünket. Ekkor Gosztonyi András jobb oldali beadására Bajner Bálint érkezett az ötösön belül, és a csatárnak nem okozott gondot közelről a kapuba passzolni (4-0). A 86. percben megszületett ötödik találatunk is. Gosztonyi András végzett el szabadrúgást 21 méterről, középről, a labda a sorfalról Bajner elé pattant, a támadó tolt rajta egyet, majd közelről a bal felső sarokba lőtt (5-0). A 87. percben Bajner klasszikus mesterhármast ért el: egy bal oldali beadás után őrizetlenül maradt a büntetőterületen belül, s öt méterről, laposan a kapu közepébe passzolt (6-0).

- Természetesen nagyon jól mutat a hat-nullás eredmény, ezzel elégedettek is lehetünk, ahogyan a játékosok teljesítményével is - nyilatkozta a mérkőzés után Wilco van Buuren. - Ám látni kell azt is, hogy lényegesen több helyzetet alakítottunk ki, mint amennyivel végül élni tudtunk, és sok fejlődnivalónk van még a játék terén is. A nemrégen megkezdett munkánk eredménye többször visszaköszönt a kilencven perc során, azonban a második félidei teljesítményünk alapján azt mondom: javítanivaló is akad még bőven.


A nap másik mérkőzésén Skócia 1-1-es döntetlent játszott Azerbajdzsán ellen.

A csoport állása:

1. Magyarország 1 1 - - 6-0 3 pont
2. Azerbajdzsán 1 - 1 - 1-1 1 pont
2. Skócia 1 - 1 - 1-1 1 pont
4. San Marino 1 - - 1 0-6 0 pont


A további műsor:

10. 22., szerda
Skócia - San Marino Tiszaújváros, 14. 30
Azerbajdzsán - Magyarország Nyíregyháza, 17. 30

10. 25., szombat

Magyarország - Skócia Nyíregyháza, 14. 30
San Marino - Azerbajdzsán Tiszaújváros, 14. 30

A mérkőzésekre ingyenes a belépés!


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.