Két játékosunk az Európa-válogatottban
U19 férfi   |   Archívum   |   2007. január. 07., 22:22
Két játékosunk az Európa-válogatottban

Nagy megtiszteltetés érte két fiatal labdarúgónkat, Németh Krisztiánt és Dudás Ádámot. A két játékos meghívást kapott az UEFA által összeállított U18-as Európa-válogatottba, amely februárban két mérkőzést játszik majd Spanyolországban Afrika korosztályos együttese ellen.A kétmeccses túra február végén kezdődik, a találkozók Barcelonában lesznek február 27-én és március 1-jén.

Az UEFA szakemberei is felfigyeltek rájuk

A két játékos tavaly tavasszal az U17-es válogatott tagjaként szerepelt a luxemburgi Európa-bajnokságon. Ezután az U18-as együttes tagjai lettek - Dudás Ádám remekelt Japánban, a niigatai nemzetközi tornán - majd egy korosztályt ugorva az U19-es válogatottba kerültek. Mindketten szerepeltek a ciprusi Eb-selejtező minitornán, amelyen Németh Krisztián lett a gólkirály.

A futballisták kitettek magukért az idősebbek között az U19-es gárdában - sőt, Németh Krisztián az A-válogatott keretébe is bekerült a Kanada elleni novemberi találkozón. A megtisztelő meghívást tehát cseppet sem érdemtelenül kapták a fiatal labdarúgók.

- A luxemburgi Európa-bajnokságon jelen voltak az UEFA megfigyelői, akik több magyar játékos teljesítményét is kiemelkedőnek találták - mondta az mlsz.hu-nak Várhidi Péter szövetségi kapitány, aki az U19-es válogatott szakvezetője is. - Az Európa-válogatott összeállítása előtt az illetékesek kikérték a magyar szövetség véleményét is, végül Németh Krisztiánra és Dudás Ádámra esett a választás. Valószínűleg én is elkísérem majd a játékosokat, mert Barcelonában a két mérkőzés között edzői konferenciákat tartanak, és csakis a hasznunkra válhat, ha részt veszünk azokon. A két labdarúgó meghívásával egyetértek, képességeikről sokat elárul, hogy már mindketten egy évvel idősebb korosztályban szerepelnek.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.