Kalmár Zsolt bizonyított az U19-es válogatottban
U19 férfi   |   Archívum   |   2012. szeptember. 29., 19:35
Kalmár Zsolt bizonyított az U19-es válogatottban

A győriek 1995-ös születésű játékosa az egy évvel idősebbek között is helytállt.

U19-es válogatottunk egy győzelemmel és egy döntetlennel zárta az elmúlt hetet. Mészöly Géza együttese Szencen 0-0-ás döntetlent játszott a szlovákokkal, majd Lipóton nagyszerű első félidőt produkálva 3-0-ra győzte le ellenfelét. A mieink legközelebb november elején, Telkiben, a hazai rendezésű Eb-selejtezőn lépnek pályára, az osztrák, a bolgár és az andorrai válogatott lesz az ellenfél.

Lipóton végigjátszotta a mérkőzést a keret újonca, Kalmár Zsolt, a csapat egyetlen olyan labdarúgója, aki az egy évvel fiatalabb, vagyis az 1995-ös korosztályból került a csapatba. A Győri ETO játékosa tavaly tagja volt annak az együttesnek, amely a pályán elért eredmények alapján megnyerte az U17-es elitkört, de egy tőlünk független óvás miatt végül mégis lemaradt a kontinensviadalról. Abban a csapatban Kalmár még nem volt meghatározó játékos, mindhárom meccsen csereként lépett pályára, nyár végén azonban már a torna legjobbjának választották a csehországi Jezek-kupán, ahová az U18-as válogatott tagjaként utazott el. Remek teljesítménye meggyőzte Mészöly Gézát, aki saját csapatába, az egy évvel idősebbek közé is meghívta a középpályást.

- Zsolti a Jezek-kupán nagyszerű teljesítményt nyújtott, gólokat szerzett, abszolút vezére volt a csapatnak, ezek után úgy gondoltam, ő már most hasznára lehet az U19-es válogatottnak, ezért meghívtam az összetartásra - mondta Kalmárról a mérkőzés után Mészöly Géza. - Csak néhány közös gyakorlásra volt lehetősége a csapattal, de sikerült beilleszkednie az együttesbe. A keddi mérkőzésen még csak csereként állt be, csütörtökön azonban már a mezőny egyik legjobbja volt a szlovákok ellen. Az első félidőben elsősorban neki köszönhetően volt hatékony a támadójátékunk, jól lépett be a támadásokba, nagyszerűen játszotta meg a labdákat, kicsit még engem is meglepett, hogy milyen gyorsan megtalálta a helyét a csapatban. Úgy gondolom, ő az elmúlt év egyik legnagyobb felfedezettje a válogatottamnál, nem lepődnék meg, ha hamarosan Győrben is az eddigieknél fontosabb szerepet kapna, ilyen játékkal már az NB II-es felnőtt csapatnál is megállná a helyét.

A középpályásnak négy nap alatt sikerült megismernie a csapatot, a válogatott tagjai gyorsan befogadták, a pályán nyújtott teljesítmény alapján úgy tűnt, mint ha a kezdetektől tagja lett volna az együttesnek.

- Egy éve kerültem a válogatotthoz, eddig a saját korosztályom csapatában kaptam szerepet, de eleinte ott sem nagyon ment a játék – fogalmazott a játékos a csütörtöki győztes meccs után. - Sokat dolgoztam azon, hogy javulni tudjak, az utóbbi időszakban már jobb formában játszottam. Ennél a csapatnál még csak négy napot gyakoroltam, és eleinte bizony éreztem, hogy nem egyszerű az átállás, de a hét végére jobban megismertem a többieket, ami a második mérkőzésen már a pályán nyújtott teljesítményemen is meglátszott. Az idősebb korosztály mérkőzésein elsősorban iramban érezhető a különbség, nagyobb a tempó, gyorsabban kell cselekedni, itt már egyből odalépnek az ellenfelek a labdás emberre, nem lehet cipelni a labdát. Elsősorban ehhez kell hozzászokni, mert technikában nem látok különbséget a két korosztály játéka között. A csapat most egyben van, nagyon jó az új társakkal játszani, bizakodva várom az Európa-bajnoki selejtezőket.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.