Jó játékkal döntetlen Izraelben
U19 férfi   |   Archívum   |   2011. április. 13., 14:17
Jó játékkal döntetlen Izraelben

A május végén kezdődő Európa-bajnoki selejtező elitkörre készülő U19-es válogatottunk szerdán lejátszotta második izraeli felkészülési mérkőzését is, Szepessy László együttese 1-1-es döntetlent játszott a házigazdákkal.

Szepessy László szövetségi edző ezúttal a Nacsa Péter - Szolnoki Roland, Nagy Bálint, Kelemen Dávid (Elek Bence, 85.), Farkas Norbert (Oláh Máté, 85.) - Skriba Máté (Gyurján Bence, 72.), Windecker József, Kovács István (Batizi-Pócsi Balázs, 85.), Ponczók Csaba - Bacsa Patrik (Tóth Lajos, 54.), Zamostny Balázs (Ugrai Roland 54.) összetételű együttest küldte pályára.

 

Már az első félidőben is a mieink előtt adódtak veszélyesebb helyzetek, legközelebb Ponczók Csaba járt a gólszerzéshez, középpályásunk egy pontos akció végén a kapufát találta el. A félidő utolsó pillanataiban mégis Izrael szerzett vezetést, a házigazdák egy szélről érkező beadást követően közelről találtak a kapuba. A fordulás után helyenként nyomasztó volt a magyar fölény, az izraeliek nem jutottak el a kapunkig sem, s a 65. percben megszületett a megérdemelt egyenlítő találat: Kovács István futott el a jobb szélen, beadására Ugrai Roland érkezett jó ütemben, és közelről a kapuba passzolt. A 75. percben Ugrai nagy helyzetben kapufát lőtt, majd a hajrában az izraeliek 10 főre fogyatkoztak, egyik játékosuk ütésért kapott piros lapot. A győztes gólt végül a jelentős fölény ellenére sem sikerült megszereznie csapatunknak, a találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget. A hétfői 2-1-es vereség után a magyar válogatott jóval közelebb állt a győzelemhez, mint a szintén Eb-elitkörös Izrael.

 

- Sokkal pozitívabb volt a játék képe, mint a hétfői mérkőzésen, több helyzetünk volt, mint a hazaiaknak, közelebb álltunk a győzelemhez - értékelt a lefújás után Szepessy László. - Ponczók és Kovács beállásával feljavult az összjátékunk, támadásban jól teljesítettünk, sajnos a második félidőben több hatalmas helyzetet is kihagytunk, ezért nem sikerült megnyernünk a mérkőzést. Tanulságos meccseket játszottunk, melyek után elmondhatjuk, hogy fel tudtuk venni az ellenfél diktálta ritmust, ami várhatóan az Eb-elitkör ritmusa is lesz egyben.

 

Válogatottunk május közepén, Finnországban játssza le utolsó felkészülési mérkőzéseit, majd a hónap végén kezdetét veszi a törökországi selejtező elitkör, a mieink ellenfelei a házigazda törökök mellett a németek és a macedónok lesznek.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.