Ismét győzött és továbbjutott az U19-es válogatott
U19 férfi   |   Archívum   |   2008. október. 22., 20:03
Ismét győzött és továbbjutott az U19-es válogatott

U19-es együttesünk második Eb-selejtezőjét is megnyerte Nyíregyházán. A Wilco van Buuren által irányított csapat a San Marino elleni 6-0-ás siker után szerdán Azerbajdzsán ellen győzött 1-0-ra, s így a szombati, Skócia elleni meccs eredményétől függetlenül már továbbjutott a jövő tavaszi elitkörbe.

A 93. percben dőlt el

A mieink Gulácsi Péter - Fazakas Géza, Litauszki Róbert, Vattai Balázs, Tóvizi Tamás - Takács Péter, Iszlai Bence - Gosztonyi András, Tamási Zsolt (Máté János a 67. percben), Frank Richárd (Varga Roland az 55. percben) - Bajner Bálint összeállításban szerepeltek.

Az első negyvenöt perc kiegyenlített játékot hozott. Mindkét csapat tagjai előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de a felek érezhetően jól feltérképezték egymást, s ennek eredményeként nemigen találtak fogást a másikon. A legnagyobb magyar helyzet(ek) a 32. percben maradt(ak) ki, ekkor egy kapu előtti kavarodás során hárman is a hálóba találhattak volna, de támadóink - Bajner Bálint révén - csak a keresztlécig jutottak.


A meccs a második félidőben is nyílt maradt, a mieink akarata nagyobb mértékben érvényesült, ám a vendégek is vezettek több veszélyes kontrát. Gosztonyi András kétszer is nagy helyzetbe került, de, ha csak centikkel is, mindkétszer elhibázta a kaput. A csereként beállt Varga Roland előtt is adódott gólszerzési lehetőség, de ez is kimaradt. A 93. percben aztán megszereztük a győzelmet érő gólt: Takács Péter 25 méteres szabadrúgása után Litauszki Róbert csúsztatott közelről a hálóba. Így továbbra is a csoport élén maradtunk, és a szombati, Skócia elleni meccs eredményétől függetlenül már biztos, hogy ott leszünk a jövő tavaszi elitkörben.

- Roppant nehéz ellenféllel kerültünk szembe, az azeriek nagyon biztosan megszervezték védekezésüket, és végig igen harcosan futballoztak - mondta a mérkőzést követően Wilco van Buuren. - Nem tudtunk különösebben sok helyzetet kialakítani, de ez nem is csoda, hiszen lényegesen erősebb csapat ellen játszottunk, mint hétfőn. Éppen az ilyen meccseken a legnagyobb öröm megszerezni a győzelmet...

A nap másik mérkőzésén Skócia 8-0-ra legyőzte San Marino gárdáját.

A csoport állása:

1. Magyarország 2 2 - - 7-0 6 pont
2. Skócia 2 1 1 - 9-1 4 pont
3. Azerbajdzsán 1 - 1 1 1-2 1 pont
4. San Marino 2 - - 2 0-14 0 pont

A zárónap műsora:

10. 25., szombat

Magyarország - Skócia Nyíregyháza, 14. 30
San Marino - Azerbajdzsán Tiszaújváros, 14. 30

A mérkőzésekre ingyenes a belépés!


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.