Háromgólos vereség Olaszországban
U19 férfi   |   Archívum   |   2008. október. 02., 11:19
Háromgólos vereség Olaszországban

Női válogatottunk csütörtökön Olaszországban játszotta le utolsó Európa-bajnoki selejtezőjét. Együttesünk Valtellinában 2-0-ás félidő után 3-0-ra kikapott a házigazdák válogatottjától.

Vágó Attila Szőcs Réka - Szeitl Szilvia, Gáspár Cecília, Tálosi Szabina, Gál Tímea - Tájmel Veronika (Fogl Katalin a szünetben; Rudán Andrea a 75. percben), Megyeri Boglárka (Krenács Lilla a szünetben), Rácz Zsófia, Vágó Fanni - Jakab Réka, Tóth Gabriella összeállításban küldte pályára a csapatot. A tartalékosan felálló mieink (hat játékos az U19-es csapatban szerepelt a kedden véget ért Eb-selejtezőtornán, ezért most nem tartott a válogatottal) mezőnyben nem játszottak alárendelt szerepet, ám a komolyabb játékerőt képviselő olaszok már a szünetig kétgólos előnyre tettek szert. A második játékrészben a hazaiak megszerezték harmadik találatukat is - valamennyi gól pontrúgás után született.

A meccs 75. percében sajnálatos sérülés történt: Fogl Katalin összefejelt egy olasz játékossal, elveszítette az eszméletét, s agyrázkódás gyanújával kórházba kellett szállítani.

- Annak ellenére, hogy háromgólos vereséget szenvedtünk, most nyújtottuk a legjobb teljesítményt az eb-selejtezők során - nyilatkozta az mlsz.hu-nak a meccs után Vágó Attila. - Teljesen átalakított, megfiatalított csapatunk maximálisan helytállt, mindenki dicséretet érdemel a motivált, önbizalommal teli játékért. A csapatnak van jövője, a jövő őszi vb-selejtezőkig tejesen összekovácsolódhat.


A csoport végeredménye:

1. Svédország 24 pont
2. Olaszország 18 pont
3. Írország 12 pont
4. Románia 4 pont
5. Magyarország 1 pont


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.