Háromgólos győzelem az andorraiak ellen
U19 férfi   |   Archívum   |   2012. november. 04., 16:54
Háromgólos győzelem az andorraiak ellen

Győzelemmel folytatta szereplését Telkiben a magyar U19-es válogatott az Eb-selejtező minitornán. Az andorraiak ellen Varga Szabolcs, Lőrinczy Attila és Bese Barnabás szerzett gólt.

A bolgárok elleni első mérkőzéshez képest hét helyen változott meg a magyar válogatott kezdő tizenegye. Mészöly GézaBanai Dávid – Kocsis Gergő, Tamás Krisztián, Zsirai Martin - Pintér András, Lőrinczy Attila,  Kalmár Zsolt, Kleinheisler László - Bese Barnabás, Bobál Gergely, Varga Szabolcs összetételben küldte pályára a csapatot. Az andorraiak az első találkozójukon 9-0-ra kikaptak az osztrákoktól, s ez felettébb óvatossá tette őket. Első számú céljuk – noha a középcsatáruk rendszeresen elöl ólálkodott, kiugratásokra várva – az újabb súlyos vereség elkerülése volt. Udvariasabban fogalmazva átadták a teret a magyar együttesnek – valójában sündisznóállásba vonultak a kapujuk elé.

A magyar együttes ugyan rengeteg helyzetet dolgozott ki az első félidőben, mégis „csak” kettőt értékesített, azokat is 77 másodpercen belül. A 20. percben Kalmár Zsolt szép, középről eleresztett lövése után a labda a bal kapufáról kipattant, pontosan a nagyszerű ütemben érkező Varga Szabolcs elé. A csatár az andorrai kapus és az egyik védő lábai alkotta erdő sűrűjében is megtalálta az utat a hálóig. A 22. percben Lőrinczy Attilamutatós lövőcsellel csapta be a védőjét a tizenhatos előterében, majd egyet tolva a labdán a kapu bal alsó sarkába lőtt.

A folytatásban a magyar fiatalok kombinatívan, látványosan játszottak, de nem tudtak a szünetig újabb gólt szerezni. A második félidőre Kalmár Zsoltot Novothny Soma váltotta. A játék képe semmit sem változott, a betömörülő, lelkesen játszó andorraiak ellen helyzeteket alakított ki a csapat, de azokat egy kivételével nem tudta gólra váltani. A 64. percben a helyzetek kialakításában élen járó Bobál Gergelyt szabálytalanul szerelték az andorrai védők a büntetőterületen belül. A tizenegyest Pintér András nagy erővel a jobb kapufára bombázta. Azért ez a játékrész sem múlt el magyar gól nélkül: a 84. percben Bese Barnabás 18 méteres lövéssel talált az andorrai kapu jobb felső sarkába.

Mészöly Géza szövetségi edző szerint a játékosokat túlságosan is megnyugtatta a viszonylag gyors két gól. A szakvezető hozzátette: reméli, hogy a harmadik mérkőzésen a mostaninál jobb teljesítménnyel, s főleg jobb helyzetkihasználással zárja majd az Eb-selejtező minitornát a magyar válogatott.

A csoport másik mérkőzésén az osztrákok 0-1-ről fordítva 2-1-re megverték a bolgárokat, s ezzel már továbbjutottak. A másik továbbjutó helyről a szerdai mérkőzések döntenek, a magyar válogatott az osztrákokkal, a bolgár az andorraiakkal játszik. Mészöly Géza együttese számára egy döntetlen már biztosan továbbjutást jelentene.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.