Győztes főpróbát tartott az U19-es válogatott
U19 férfi   |   Archívum   |   2012. szeptember. 27., 14:22
Győztes főpróbát tartott az U19-es válogatott

U19-es válogatottunk első félidei remek játékának köszönhetően magabiztosan győzte le a szlovák korosztályos csapatot.

Az Eb-selejtezők előtt álló U19-es válogatott utolsó felkészülési mérkőzését játszotta csütörtökön, a lipóti összecsapáson a szlovák korosztályos csapat volt az ellenfél. A keddi, szlovákiai gólnélküli döntetlent követően Mészöly Géza néhány helyen változtatott kezdőcsapatán, ezúttal a Banai Dávid - Botka Endre, Kocsis Gergő, Zsirai Martin, Hangya Szilveszter (Csemer Gyula, 55.) - Pintér András (Farkas Aurél, 70., Lőrinczy Attila (Berki István, 55.), Kalmár Zsolt - Kleinheisler László (Vankó Imre, 46.), Bese Barnabás (Szedlár Zoltán, 67.), Szécsi Márk (Paudits Patrik, 70.) összetételű együttest szerepeltette.

Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, az első magyar támadás mindjárt góllal végződött, Bese Barnabás jobb oldalról adott középre, a védők röviden szabadítottak fel, az érkező Lőrinczy Attila pedig 15 méterről, a kimozduló kapus mellett az üres kapuba passzolt (1-0). A magyar válogatott támadásban ötletesen, szellemesen játszott, minden akciónk veszélyt jelentett a szlovák kapura, és a 16. percben újabb gólt szereztünk: egy gyors jobb oldali kontra során Beséhez került a labda, ő jó ütemben tette ki a mellette felfutó Kleinheisler Lászlónak, aki betört a 16-oson belülre, kicselezte a kapust, majd 7 méterről a jobb felső sarokba lőtt (2-0). Még a szünet előtt érkezett a harmadik magyar gól, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után a szlovákok későn eszméltek, addigra Lőrinczy már az egyedül beinduló Kleinsheislerhez gurított, aki elhúzta a labdát a kapus mellett, majd közelről a hálóba gurított (3-0).

A második félidőben kevésbé volt kreatív a támadójátékunk, elmaradtak a komolyabb lehetőségek, kiegyenlítetté vált a találkozó. A hajrában egyszer még betaláltunk a szlovák kapuba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. A lefújásig nem változott az eredmény, a nagyszerű első félidei játékunknak köszönhetően magabiztos győzelmet arattunk.

- Az első félidőben nagyon látványosan, ötletesen játszottunk, szép gólokat szereztünk, ebben a periódusban minden szempontból elégedett voltam a játékkal - mondta Mészöly Géza a találkozó után. - A támadók kimondottan jó teljesítményt nyújtottak, ezeken a posztokon nagy csata lesz a csapatba kerülésért a tétmérkőzések előtt. A második félidőben igyekeztem minden játékosnak lehetőséget adni, ekkor támadásban kissé visszaestünk, de a hajrában így is volt néhány lehetőségünk. Sikeres összetartáson vagyunk túl, jó körülmények között készülhettünk, és két nagyon hasznos mérkőzést tudhatunk magunk mögöttünk az Eb-selejtezők előtt.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.