Győzött Szlovéniában az U19-es női válogatott
U19 férfi   |   Archívum   |   2011. május. 11., 21:11
Győzött Szlovéniában az U19-es női válogatott

Szerdán a szlovéniai Odranciban játszott felkészülési mérkőzést a magyar U19-es női válogatott. Turtóczki Sándor együttese 2-1-es győzelmet aratott a házigazdák ellen.

U19-es válogatottunk az őszi Európa-bajnoki selejtezőkre készül, a tavaszi kiválasztó edzőtáborok után szerdán egy szlovéniai mérkőzés szerepelt a csapat programjában.

Turtóczki Sándor az Aschenbrenner Réka - Sándor Zita, Tóth Barbara (Kaiser Karina, 73.), Tatai Krisztina, Beke Adrienn - Pinczi Anita, Mosdóczi Evelyn (Balogh Henrietta, 78.), Csiszár Henrietta - Palkovics Nóra (Bereczki Orsolya, 56.), Nagy Dóra (Siska Odett, 82.), Szabó Boglárka összeállításban szerepeltette együttesét.

Az első félidőben a szlovénok ugyan többet birtokolták a labdát, a mieink azonban kontratámadásaikkal több veszélyt alakítottak ki a kapu előtt, és a 29. percben Nagy Dóra révén megszerezték a vezetést is. A második félidő kiegyenlített játékot, és az 59. percben egy újabb Nagy Dóra-gólt hozott. A hazaiak a 88. percben egy szabadrúgásból szépítettek ugyan, de a magyar győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben, válogatottunk megérdemelten nyerte meg a találkozót.

- Magabiztos játékkal megnyugtató, megérdemelt győzelmet arattunk - mondta Turtóczki Sándor a mérkőzés után. - Többen nagyon jó teljesítményt nyújtottak a csapatból, és bár akadt egy-két gyengébb teljesítmény is, ezúttal ezt is elbírta az együttes. A kiválasztási folyamat lezárult, a tavasz folyamán kialakult az a bővebb keret, amely ősszel nekivág az Eb-selejtezőknek. Értékes korosztály a mostani, több nagyon tehetséges játékos van a keretben. A tudásunkra szükség is lesz, mert Portugáliában nagyon erős ellenfelek várnak ránk az őszi tétmérkőzéseken.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.