Győzelemmel kezdett Rómában az U19-es válogatott
U19 férfi   |   Archívum   |   2012. március. 13., 17:53
Győzelemmel kezdett Rómában az U19-es válogatott

Tuboly Frigyes csapata első olaszországi felkészülési meccsén 2-0-ra legyőzte a szlovénokat.

U19-es válogatottunk a héten Rómában készül az Európa-bajnoki elitkörre, első mérkőzését a szlovénok ellen vívta. Tuboly Frigyes szövetségi edző a Dombó Dávid - Poór Patrik (Pál Dávid, 37.), Tóth Ferenc, Lang Ádám, Paku Roland - Batik Bence (Vécsei Bálint, 41.), Hajdú Ádám, Reznek Donát (Czégel Máté, 70.) - Szécsi Márk, Novothny Soma (Erdélyi László, 65.), Pekár László (Holman Dávid, 48.) összetételben szerepeltette csapatát.

 Gyors magyar góllal kezdődött a meccs, a 4. percben Szécsi Márk ment el a bal oldalon, az alapvonal közeléből visszajátszott Novothny Soma elé, aki magabiztosan használta ki az adódó lehetőséget. A folytatásban a szlovénok birtokolták többet a labdát, de válogatottunk jól védekezett, így komolyabb helyzetek nem alakultak ki a kapunk előtt. A második félidőben szintén a mezőnyjáték kapott nagyobb hangsúlyt, és ezúttal is jól használtuk ki lehetőségeinket, a 82. percben Vécsei Bálint beadását követően Erdélyi László állította be a 2-0-ás végeredményt.

- Harcos, küzdelmes meccset játszottunk, amelyen egy képzett, jó játékosokból álló szlovén válogatottal kerültünk szembe. Eredményesség tekintetében sikerült felülmúlnunk ellenfelünket, de a mérkőzés egyes periódusaiban játékban is egyértelműen mi voltunk a jobbak - értékelt a lefújás után Tuboly Frigyes.

 

Válogatottunk szerdán délután is pályára lép, a házigazda olaszokkal mérkőzik meg.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.