Győzelemmel kezdett az U19-es válogatott
U19 férfi   |   Archívum   |   2013. október. 10., 20:55
Győzelemmel kezdett az U19-es válogatott

A Telkiben rendezett UEFA felkészülési torna első meccsén Mészöly Géza együttese 2-0-ra legyőzte a szlovák korosztályos csapatot.

Az első félidőben a magyar válogatott gyorsan kézbe vette az irányítást, de nem volt könnyű dolgunk, mert a szlovákok agresszív, kellemetlen stílusban játszottak. A mieink eleinte nehezen találták a ritmust, a félidő második felében azonban a helyzetek száma is mutatta a válogatott fölényét, igaz, az utolsó passzok rendre pontatlanra sikerültek, a vezetést ezért nem tudtuk megszerezni.

A második félidőre sem változott jelentősebben a játék képe, a szlovákok a játékrész felénél emberhátrányba kerültek, innentől még nyomasztóbbá vált a magyar fölény. A gólszerzést a legvégére hagytuk, a 89. percben a csereként beállt Vida Krisztofer egy jobb oldali beadás után vette be a szlovák kaput (1-0).

A 93. percben megdupláztuk az előnyt, egy jó ütemű mélységi passzt követően Berecz Zsombor tört kapura, majd 20 méterről a kifutó kapus fölött a hálóba emelt (2-0), beállítva a végeredményt.

A torna másik mai meccsén a spanyolok 1-1-es döntetlent játszottak a portugálokkal.

- Végig kézben tartottuk a mérkőzést, de nem voltunk kellően pontosak, az utolsó passzok nem sikerültek - mondta az mlsz.hu-nak a mérkőzés után Mészöly Géza. - A második félidőben egy fokozattal feljebb kapcsolatunk, egyre több helyzetünk volt, és a kiállítás után felőröltük a szlovákokat. A felkészülés során keményen dolgoztunk, talán ezért voltunk ma kicsit fásultabbak, görcsösebbek voltunk a szokásosnál, de az mindenképpen dicséretes, hogy ellenfelünknek egyetlen helyzete sem volt a kilencven perc alatt, és végül a jól beszálló cseréinknek is köszönhetően megnyertük a meccset.

Magyarország-Szlovákia 2-0 (0-0)
Magyarország
: Hrabina Alex - Medgyes Zoltán, Asztalos Dávid, Boblád Dávid, Forgács Dávid - Németh Márió (Tóth László, 66.), Talabér Attila, Kalmár Zsolt - Farkas Zoltán (Berecz Zsombor, 75.), Bobál Gergely, Varga Szabolcs (Vida Krisztofer, 81.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.