Győzelemmel kezdett az U19-es női válogatott
U19 férfi   |   Archívum   |   2011. szeptember. 17., 19:20
Győzelemmel kezdett az U19-es női válogatott

Turtóczki Sándor együttese a hajrában szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Izrael korosztályos csapatát Portugáliában.

Az Eb-selejtező portugáliai minitornájának első játéknapján a mieink Izrael ellen léptek pályára Oliveira do Bairróban. Turtóczki Sándor az Aschenbrenner Réka - Tatai Krisztina, Beke Adrienn, Pinczi Anita (Balogh Henrietta, 27.), Sándor Zita - Jakab Kata - Mosdóczi Evelin (Bereczky Orsolya, 73.), Csiszár Henrietta, Szabó Boglárka (Szabó-Gaál Beáta, 90.), Nagy Dóra - Palkovics Nóra összetételben szerepeltette csapatát a találkozón.

 

Már az első félidőben is nagy fölényben játszott válogatottunk, ami ekkor csak helyzetekben mutatkozott meg, gólokban még nem. Az izraeliek - többször a sportszerűség határait is túllépve - rendkívül keményen küzdöttek, és durva játékuk a 27. percben egy komoly sérülést is eredményezett: egy kíméletlen belépő után Pinczi Anitának aláfordult a bokája, rá biztosan nem számíthat a szakmai stáb a folytatásban. A második játékrészben a mieink tovább növelték a nyomást, ami labdabirtoklásban és a kapura lövések számában is meglátszott, az eredményben azonban sokáig maradt 0-0.

 

A 81. percben Jakab Kata megkapta második sárgáját, így a mieink emberhátrányban kezdték a hajrát. Ennek ellenére támadásban maradtunk, és a 87. percben Csiszár Henrietta felvágásáért büntetőhöz jutott Turtóczki Sándor együttese (az esetnél a szabálytalankodó izraeli is pirosat kapott), a 11-est pedig Beke Adrienn gólra váltotta. Az eredmény ezután már nem változott, 1-0-ás győzelemmel kezdtük a tornát.

 

- Azt gondolom, hogy kritikán aluli játékvezetés mellett egy nagyon durva, a sportszerűség határait többször túllépő csapattal mérkőztünk meg - értékelt a mérkőzés után Turtóczki Sándor. - Nem játszottunk túl jól, de nagyon akartuk a sikert, és a 88. percben egy nyilvánvaló büntetővel megnyertük a meccset. A két csapat között óriási volt a tudásbeli különbség, míg mi próbáltunk játszani, az ellenfél játékosai arra rúgták a labdát, amerre éppen álltak, ezért az egygólos siker nem ad reális képet a találkozóról. Pinczi Anita és Jakab Kata elvesztésével nehéz helyzetbe kerültünk a folytatást tekintve, hiszen eddig sem voltunk sokan, és most két újabb védekező játékost veszítettünk.

 

A magyar válogatott hétfőn a házigazda portugálok ellen lép pályára.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.