Győzelem Szlovákia ellen
U19 férfi   |   Archívum   |   2007. április. 23., 18:50
Győzelem Szlovákia ellen

Az U19-es válogatott támogatója a Market Építő Zrt

Az Eb-selejtezőkre készülő U19-es válogatottunk hétfőn 2-1-re legyőzte Szlovákia korosztályos együttesét. A két csapat szerdán a szlovákiai Salában ismét összecsap.


Az U19-es válogatott támogatója
a Market Építő Zrt



Hátrányból győzött a csapat

Nagy volt a küzdelem
Magyar szempontból szerencsétlenül kezdődött a mérkőzés: a 8. percben Martin Marosi révén a vendégek szerezték meg a vezetést. Somodi Bence kapus és a védők egymásra vártak, s a szemfüles szlovákiai támadó 15 méterről a kapu bal oldalába fejelt (0-1). Válogatottunk jó ideig nem találta az erőszakosan, kellemetlen stílusban futballozó szlovákok játékának ellenszerét, ám még a szünet előtt egyenlített. Egy szép baloldali akció végén Farkas Balázs ugratta ki a balösszekötő helyén felfutó Vadnai Dánielt, aki 8 méterről pontosan a kapu bal alsó sarkába vágta a labdát (1-1).

A korosztályos csapat vezetését is ellátó Várhidi Péter szövetségi kapitány a szünetben változtatott csapatán, ettől függetlenül a játék képe nem módosult jelentősen, továbbra is a pálya középső területén, s nem a kapuk előtt zajlott a küzdelem. A mindent eldöntő találatot végül a győzelmet jobban akaró magyar együttes szerezte meg. Farkas Balázs, a Dinamo Kiev támadója remek kiugratás után a 77. percben ballal a kapus lába között a háló bal sarkába vágta a labdát (2-1).


Kétszer is eredményesek voltunk
- A csapat ilyen összetételben hosszú szünet után játszott újra, és ez meg is mutatkozott teljesítményünkön, főleg az első félidőben - nyilatkozta az mlsz.hu-nak a mérkőzés után Várhidi Péter szövetségi edző. - Az elszántság, az akarat valamennyi fiatalban megvolt, ám eleinte görcsös volt a játék. A második félidőben, amikor lényegesen egyszerűbb, higgadtabb megoldásokat választottunk, sokkal eredményesebb futballt mutattunk be.

Az U19-es csapat összeállítása:
Somodi Bence - Úr László (Nagy József a 46. percben), Pintér Ádám, Sipos Tamás, Vadnai Dániel - Gyömbér Gábor (Dlusztos András a 79. percben), Vass Ádám, Filkor Attila (Nagy Sándor a 90. percben) - Stieber Zoltán (Szatmári Lóránt az 54. percben) - Farkas Balázs, Német Krisztián
Gólszerző: Vadnai Dániel a 42., Farkas Balázs a 77., illetve Martin Marosi a 8. percben

A két csapat szerdán, Szlovákiában ismét összeméri erejét.

Szlovákia - Magyarország
Április 25., szerda, 11.00, Sala (Szlovákia)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.