Győzelem Svédország ellen - második lett a csapat
U19 férfi   |   Archívum   |   2007. április. 15., 18:21
Győzelem Svédország ellen - második lett a csapat

Női U19-es válogatottunk nagyszerű eredményt ért el: Markó Edina együttese 3-1-re győzött a mieinknél jóval esélyesebbnek tartott svéd válogatott ellen, és megszerezte a Németországban zajló Eb-selejtezőtorna második helyét. Az első Németország, a harmadik Svédország, a negyedik pedig Skócia válogatottja lett.

A második félidőben fordított a csapat

A svéd válogatott kezdte jobban a Büdelsdorfban, 600 néző előtt rendezett mérkőzést: a 7. percben Larsson góljával már vezettek a skandinávok (0-1). A Papp Eszter – Ferbert Anna (Stefán Anita a 61. percben), Borbély Otília, Tálosi Szabina, Tóth Alexandra – Vincze Gabriella, Rácz Zsófia – Jakabfi Zsanett (Papp Dorina a 92. percben), Zágor Bernadett (Kopcsa Ramóna a 71. percben), Ferencsik Evelin – Szuh Erika összeállításban szereplő magyar gárda azonban nem adta fel a küzdelmet. A szünet után két perccel Rácz Zsófia gólja után már egyenlő volt az eredmény (1-1), sőt, Markó Edina csapata tovább rohamozott, és az 50. percben Berglund egy magyar akció végén a saját hálójába talált (2-1). A mindent eldöntő gólt Jakabfi Zsanett szerezte, aki a 72. percben állította be a végeredményt (3-1).

Miután a csoport másik mérkőzésén a németek 3-0-ra győztek a skótok ellen, a magyar csapat 4 pontjával a második helyet szerezte meg a százszázalékos – és az Eb-győzelemre is esélyes – házigazdák mögött. A második hely adott esetben még továbbjutást is jelenthet a mieink számára, hiszen a selejtezőcsoportok győztesei mellett a legjobb második helyezett is kvalifikálja magát a nyári kontinensviadalra.

- Láttuk a svédek korábbi mérkőzéseit, és tudtuk, hogy le lehet győzni őket - nyilatkozta a találkozó után honlapunknak Markó Edina. - Persze az is nyilvánvaló volt, hogy a sikerhez a legjobb arcunkat kell mutatni a zárónapon… Ez sikerült, és bár sokan nem szeretnek minket a célfutballért, amit játszunk, mégis ez hozta meg a számunkra a kívánt eredményt. Óriási tartásról tettek tanúbizonyságot a lányok, hiszen nem mindennapos a női labdarúgásban, hogy magyar gárda legyőz egy skandináv együttest. Nekünk ez sikerült, és így megszereztük a második helyet is, ami nagyszerű eredmény a magyar labdarúgás számára.

Az Eb-selejtező minitorna végeredménye
1. Németország 9 pont
2. MAGYARORSZÁG 4 p
3. Skócia 2 p
4. Svédország 1 p


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.