Gólzáporos győzelemmel kezdtük az Eb-selejtezőket
U19 férfi   |   Archívum   |   2008. szeptember. 25., 10:22
Gólzáporos győzelemmel kezdtük az Eb-selejtezőket

Női U19-es válogatottunk csütörtökön kezdte meg szereplését Eb-selejtezőkörében, Szarajevóban. A mieink a hazai csapattal mérkőztek meg és 5-2-es félidőt követően 9-3-as győzelmet arattak Bosznia-Hercegovina ellen.

Turtóczky Sándor Németh Júlia - Fülep Szabina (Gyökeres Barbara a 75. percben), Stefán Anita, Tóth Alexandra (Demeter Réka a 65. percben), Marsai Nikoletta - Jakabfi Zsanett, Kopcsa Ramóna, Csaba Orsolya (Papp Dóra a 65. percben) Krisztin Sára - Zágor Bernadett, Szuh Erika összeállításban játszatta a válogatottat.

Az első percben Livia Kulis révén a bosnyákok szereztek ugyan vezetést, ám ezután a mieink irányítottak, s bár a játékrész finisében Kulis ismét betalált, a szünetig Szuh Erika (2), Zágor Bernadett, Marsai Nikoletta, Kopcsa Ramóna góljaival magabiztos előnyre tettek szert. A második félidőben is egy Kulis-góllal kezdődött, de továbbra is egyértelműen a magyar válogatott irányított, s Szuh, Jakabfi Zsanett (2) és Zágor találatai révén végül 9-3-ra nyert.

- Nem túl erős ellenféllel kerültünk össze, csapatunk azt játszotta, amit ebben a helyzetben kell, gólratörően, helyzeteket kialakítva és ezek egy részét ki is használva futballozott - nyilatkozta honlapunknak a meccs után Turtóczky Sándor. - A győzelem megérdemelt, a gólarány nem túlzott, ha mégis van egy kis hiányérzetem, azt védelmünk időnkénti rendezetlensége okozta.

A nap másik meccsén Oroszország 18-0-ra verte Moldovát.

Együttesünk szombaton Moldova ellen lép pályára Szarajevóban. A csoport első két helyezettje jut tovább a következő selejtezőkörbe, amit a jövő tavasszal Fehéroroszországban rendeznek.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.