Gólgazdag döntetlennel zártuk a portugáliai Eb-selejtezőt
U19 férfi   |   Archívum   |   2011. november. 09., 18:11
Gólgazdag döntetlennel zártuk a portugáliai Eb-selejtezőt

U19-es válogatottunk remek mérkőzésen játszott 3-3-as döntetlent a házigazda portugálokkal.

A portugáliai U19-es Eb-selejtező torna utolsó játéknapján a továbbjutását már bebiztosító magyar és portugál válogatott mérkőzött meg egymással a csoport első helyéért. Tuboly Frigyes szövetségi edző a Dombó Dávid - Poór Patrik, Tóth Ferenc, Lang Ádám, Tar Zsolt - Patvaros Zsolt, Adorján Krisztián, Paku Roland - Szécsi Márk (Pál Dávid, 69.), Vécsei Bálint (Holman Dávid, 89.), Radó András (Vass Patrik, 83.) összeállításban szerepeltette együttesét.

A magyar válogatott nagyszerűen kezdte a mérkőzést, két alkalommal is hatalmas ziccert tudott kialakítani, de előbb Adorján Krisztián, majd Radó András hibázta el a lehetőséget. A portugálok kevesebb helyzetet alakítottak ki, viszont jobban használták ki azokat, és a 25. percben megszerezték a vezetést. Az 51. percben Szécsi Márk jobb oldalról tört be a hazai 16-oson belülre, a védők csak szabálytalanul tudták szerelni, a megítélt büntetőt Adorján értékesítette. A 60. percben egy védelmi megingást gólra váltottak a hazaiak, majd a 66. percben büntetőhöz jutottak, és 3-1-re módosították az állást.

Válogatottunk nem adta fel, és mezőnyfölényét kihasználva a 69. percben csökkentette hátrányát: Patvaros Zsolt szenzációs labdát adott a mélységből a védők mögé beinduló Radónak, aki pontosan fejezte be az akciót. A 74. percben egyenlítettünk, egy bal oldali támadás végén Adorján beadására Vécsei Bálint érkezett, és továbbított a hálóba. Az eredmény a lefújásig nem változott, egy rendkívül színvonalas mérkőzésen 3-3-as döntetlen született. A találkozó statisztikái alapján a hazaiak örülhetnek jobban a pontosztozkodásnak, hiszen kapura lövésekben és szögletek tekintetében is mi voltunk a jobbak a 90 perc alatt.

A két válogatott 7-7 ponttal zárta a csoportkört, a házigazdák jobb gólkülönbségükkel az első helyen végeztek, mi másodikként jutottunk be a tavaszi elitkörbe.

- Fantasztikus meccset játszottunk, óriási mentális erőt mutat a futballisták részéről, hogy kétgólos hátrányból tudtunk pontot szerezni a komoly játékerőt képviselő hazaiak ellen - fogalmazott Tuboly Frigyes a mérkőzés után. - Nagyon jól kezdtük a meccset, két ziccert is kidolgoztunk, de nem sikerült kihasználni azokat, majd kaptunk egy buta gólt. A szünet után válaszolni tudtunk, de két figyelmetlenség után a portugálok kétgólos előnyre tettek szert. Innen sikerült ismét felállnunk, és végül jó játékkal, megérdemelten egyenlítettünk ki. Boldogok vagyunk a hét megszerzett ponttal, gratulálok játékosaimnak és stábomnak a jó szerepléshez.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.