Gól nélküli döntetlen Horvátország ellen
U19 férfi   |   Archívum   |   2007. február. 13., 17:17
Gól nélküli döntetlen Horvátország ellen

U19-es válogatottunk vasárnap utazott Horvátországba. A korosztályos együttes kedd délután Horvátország gárdája ellen játszott felkészülési mérkőzést. A találkozónak - amely 0-0-ás döntetlennel zárult - azonban csak az első félideje volt valódi futballmérkőzés, a második félidő a talaj rettenetes állapota miatt értékelhetetlen volt.

Csak az első félidőben volt futball

Porecsben egész éjjel esett az eső. A víztől a pálya teljesen felázott, a talaj a mérkőzésre sem jött rendbe, sőt: a második félidőben már szinte nem is gurult a pályán a labda. A Várhidi Péter által vezetett magyar együttes Bákonyi Norbert - Úr László (Nagy Tamás a 75. percben), Nagy József, Sipos Tamás, Vadnai Dániel- Pátkai Máté (Elek Ákos a 64. percben), Nagy Sándor, Gulyás Máté (Tandari Tamás az 59. percben) - Kottán Krisztián (Mészáros Márk az 54. percben) - Lencse László (Pölöskei Péter az 59. percben), Simon Attila (Fekete Ádám a 67. percben) szerepelt. A találkozó első felében együttesünk jól futballozott, játékosaink a labdaszerzéseket követően gyors kontratámadásokat vezettek, és sok akciót fejeztek be lövéssel. Lencse László és Simon Attila ziccerbe is került, de egyiküknek sem sikerült a kapuba találnia.

- Az első félidő viszonylag hasznos volt, akkor még lehetett a pályán futballozni - nyilatkozta a találkozó után az mlsz.hu-nak Várhidi Péter. - Ekkor voltak helyzeteink, amelyeket azonban nem tudtunk gólra, gólokra váltani. A második félidő sajnos teljesen értékelhetetlen, a pálya sártengerré vált, és alkalmatlan volt arra, hogy folyamatos játékot produkáljanak a csapatok. Ezért semmit sem láthattam abból, amit szerettem volna, hiszen most a tartalékok futballoztak, akik azért küzdenek, hogy bekerüljenek a keretbe, vagy a csapatba. A játéktudásukra lettem volna kíváncsi, nem a küzdőszellemükre. Azért gratulálok nekik, hiszen harcoltak, hajtottak. Öröm, hogy az edzettségi állapotuk jó, ami abból is látszott, hogy amíg a horvátok közül többen is meghúzódtak, addig a mieink csak apróbb rúgások miatt panaszkodtak a meccs után.

Várhidi Péter szerdán délelőtt regeneráló foglalkozást tart a csapat tagjainak, délután pedig kikapcsolódás, séta szerepel a programban. Csütörtökön 11 órakor Umagban ismét megmérkőznek egymással az együttesek - feltéve, hogy nem lesz újabb égszakadás, amely futballra alkalmatlanná teszi a pályákat.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.