Felszabadult játék, fölényes győzelem
U19 férfi   |   Archívum   |   2007. május. 11., 19:42
Felszabadult játék, fölényes győzelem

Az U19-es válogatott támogatója a Market Építő Zrt

A jövő heti, írországi Európa-bajnoki selejtező minitornára készülő U19-es válogatott pénteken a Martonvásár ellen játszott felkészülési mérkőzést a tatai edzőtáborban. A Várhidi Péter által irányított együttes könnyedén, jól futballozva 10-0-ra győzött.


Az U19-es válogatott támogatója
a Market Építő Zrt



Négy játékos is duplázott

Az NB III-ban szereplő Martonvásár ellen az első félidőben Somodi Bence - Nagy József, Pintér Ádám, Sipos Tamás, Vadnai Dániel - Filkor Attila, Vass Ádám, Mészáros Márk - Stieber Zoltán - Farkas Balázs, Németh Krisztián összeállításban játszott a válogatott. A szünetig négy gólt lőtt a csapat: Farkas Balázs és Németh Krisztián is duplázott.

Várhidi Péter
A második félidőben Várhidi Péter Esterházy Mátyás - Úr László, Nagy Tamás, Debreceni András, Kottán Krisztián - Korcsmár Zsolt, Nagy Sándor, Gyömbér Gábor - Szakály Dénes - Lencse László, Simon Attila felállásban küldte pályára a válogatottat. A csapat ebben a játékrészben még eredményesebben futballozott: Lencse László és Simon Attila is két-két gólt szerzett, s Kottán Krisztián, valamint Szakály Dénes is a kapuba talált, a csapat így 10-0-ra győzött.

- A felkészülési mérkőzés elérte célját, a csapat egységességére voltam kíváncsi, valamint látni szerettem volna azokat a játékelemeket, amelyeket begyakoroltunk - nyilatkozta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Várhidi Péter. - Az eredmény jó, de azért akadtak még hibák, amiket javítanunk kell. Támadójátékunk meggyőző volt, gólratörően és eredményesen futballozott a csapat, de természetesen mindenki tisztában van azzal, hogy Írországban sokkal nehezebb dolgunk lesz. Fájó szívvel válok meg öt játékostól, de csak tizennyolcan utazhatnak Írországba…

Hétfőn lesz az első selejtező

A mérkőzés után az U19-es gárdát is irányító szövetségi kapitány úgy döntött, hogy ezúttal Balikó Milán, Nagy Tamás, Úr László, Kottán Krisztián és Szakály Dénes nem kerül be a szűk keretbe.

A találkozót megtekintette Kisteleki István, az MLSZ elnöke, valamint Füzesi Zsolt főtitkár is.

Tíz gólt szerzett a csapat
Várhidi Péter szombat délelőtt edzést tart az edzőtáborban, majd a csapat este hét órakor indul Írországba. U19-es válogatottunk hétfőn kezdi meg szereplését a selejtezőtornán Németország ellen, a mérkőzés magyar idő szerint 15 óra 30 perckor lesz Bray-ben. Két nappal később, szintén ebben az időpontban a Belfield Parkban Bulgária lesz az ellenfél, a házigazdával, az ír válogatottal pedig a zárónapon, május 19-én, szombaton 20 órakor, Droghedában mérkőzik meg a csapat.

A magyar válogatott mérkőzései:

Május 14., hétfő, 15. 30
Magyarország – Németország

Május 16., szerda, 15. 30
Magyarország – Bulgária

Május 19., szombat, 20.00
Írország – Magyarország


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.