Erwin Koeman: Nagyszerű az U19-es csapatszellem
U19 férfi   |   Archívum   |   2008. július. 18., 11:44
Erwin Koeman: Nagyszerű az U19-es csapatszellem

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Erwin Koeman Csehországban követte a korosztályos Eb eseményeit, a helyszínen nézte meg a magyar válogatott első két, egyaránt sikerrel megvívott csoportmeccsét.

- Olyan csapatot ismerhettem meg a két mérkőzésen, amelyben a tagok tudnak egymásért küzdeni, hajtani  értékelt a holland szakember.  Mindvégig nagyszerű volt a csapatszellem, a fiúk egy pillanatig sem adták fel a harcot. Emellett bizonyították, hogy szervezett, tudatos és bátor játékra is képesek: csütörtökön az Eb-győztes spanyolok ellen arattak megérdemelt sikert. Olyasmi ez, ami roppant reménykeltő a magyar labdarúgás jövője szempontjából. A csapat jó szereplése a labdarúgásban dolgozók számára is hitet ad ahhoz, hogy töretlenül folytassák a megkezdett munkát.

A kapitány rendkívül bizakodó fiataljaink jövőjét illetően, ám néhány, a fejlődés szempontjából fontos tényezőre is felhívja a figyelmet.

- Egy jelentős lépcsőfok azonban még van az U19-esek számára, mielőtt szerepet kaphatnának a felnőtt válogatottban folytatta Erwin Koeman.  Egyáltalán nem mindegy, hogy a következő időszak hol és hogyan telik el számukra. Határozottan az a véleményem, hogy szerencsésebb, ha nem a topklubok egyike igazolja le a tehetségeket, hanem olyan csapatok, amelyek rendszeres játéklehetőséget biztosítanak nekik. Amennyiben egy jó magyar, vagy éppen holland klubban folytatják karrierjüket a tehetségek, biztos, hogy előbb-utóbb az első csapatban kapnak helyet, és nem kell a tartalékcsapatban focizniuk, vagy a kispadot koptatniuk. Ebben a korban a futballistáknak nagy szükségük van a folyamatos játéklehetőségre. Amennyiben ilyen szempontból megfelelően alakul pályafutásuk, nem kérdés, hogy hamarosan a felnőtt válogatottban folytathatják.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.