Egygólos vereség Horvátország ellen
U19 férfi   |   Archívum   |   2007. február. 15., 13:47
Egygólos vereség Horvátország ellen

A keddi, gól nélküli találkozó után a magyar U19-es válogatott csütörtökön ismét megmérkőzött Horvátország korosztályos együttesével. Csapatunk ezúttal 2-1-es vereséget szenvedett Umagban.

A szünetig eldőlt minden

A pálya talaja ezúttal sem volt jó, a szerda éjjel és csütörtök reggel szakadó eső alaposan feláztatta a játékteret. A magyar válogatott Kurucz Péter - Nagy József (Úr László a 88. percben), Sipos Tamás, Nagy Tamás, Mészáros Márk - Pátkai Máté (Nagy Sándor a 46. percben), Gulyás Máté, Tandari Tamás (Elek Ákos az 55. percben) - Huszák Tamás (Kottán Krisztián a 72. percben) - Pölöskei Péter (Lencse László a 65. percben), Fekete Ádám (Simon Attila a 65. percben) szerepelt, s a 8. percben vezetést is szerzett. Pölöskei Péter cselezte be magát a hazai 16-osen belülre a bal oldalon, lőtt, de a gólba tartó labda Fekete Ádám testéről kivágódott. Érkezett azonban Huszák Tamás, aki 14 méterről a jobb alsó sarokba passzolt. A vendéglátók a 14. minutumban egy vitatható tizenegyesből egyenlítettek, majd a 43. percben a győztes gólt is megszerezték.

A magyar csapat nem játszott rosszul, az első félidőben fölényben futballozott, igaz, a horvátok széleken vezetett támadásai is veszélyesek voltak. A mieink sok lehetőséget dolgoztak ki, több gólt is szerezhettek volna, de nem tudták értékesíteni a helyzeteket. A második félidőre aztán sártengerré vált a pálya, nem lehetett folyamatos, kombinatív játékot produkálni, az 'erőfutballban' pedig a horvátok kerültek fölénybe.

- Amíg a talaj alkalmas volt a játékra, addig sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, egy-nullnál és egy-egynél is voltak lehetőségeink - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Várhidi Péter. - Sajnos nem tudtunk többször a kapuba találni, és amikor már csak darálós, brusztolós futballt lehetett játszani a pályán, a horvátok jobbak voltak, nem tudtuk kellően birtokolni a labdát. A két mérkőzésen több újoncot próbáltam ki, mivel a kezdőcsapat tagjai nem tartottak velünk, azoknak adtam lehetőséget, akik tagjai annak a negyven-negyvenöt fős keretnek, amely a korosztály elitjét jelenti.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.