Egy csoportban Szerbiával az U21-es válogatott
U19 férfi   |   Archívum   |   2007. február. 13., 15:11
Egy csoportban Szerbiával az U21-es válogatott

Kedden Stockholmban sorsolták az U21-es válogatottak Európa-bajnoki selejtező-csoportjait. A magyar válogatott a 8. csoportba került Szerbia, Lettország, Fehéroroszország és San Marino társaságában.

Svédországban rendezik a következő Eb-t

Az UEFA először bonyolítja ebben a rendszerben az U21-es Eb-selejtezőket. Az új szisztéma lényege az, hogy a válogatottak a felnőtt csapatok sorsolásától függetlenül kapnak ellenfeleket a 2009-es Európa-bajnokság kvalifikációjára. A kontinensviadal helyszínén, Svédországban megrendezett sorsoláson szerdán a Róth Antal szövetségi edző által vezetett magyar korosztályos gárda Szerbiával, Lettországgal, Fehéroroszországgal és San Marinóval együtt a 8. csoportba került.

A tíz selejtezőcsoport győztese, valamint a legjobb négy második helyezett pótselejtezőkön dönt arról, hogy kik csatlakoznak a rendező svédekhez. A mérkőzéseket júliustól folyamatosan rendezik. A pontos program a későbbi egyeztetés során alakul ki.

A sorsolást követően Róth Antal szövetségi edző nyilatkozott az mlsz.hu-nak.
- Egy ilyen sorsoláson nehéz, vagy nehezebb csoportba lehet kerülni, és mi úgy érzem most nehéz csoportba kaptunk besorolást - mondta honlapunknak az edző. - A korábbi U21-esek a lettekkel és San Marinóval is játszottak, és bár ez a két ország mögöttünk áll a ranglistán, nehéz mérkőzésekre kell számítanunk ellenük. A fehéroroszokkal találkoztunk felkészülési mérkőzésen, és egy, a miénkhez hasonló játékerejű gárdával találtuk szembe magunkat. Ami a szerbeket illeti, nos, ők igazi ászoknak számítanak. Elég, ha csak annyit mondok, szinte minden korosztályos Európa-bajnokságon ott voltak, és a jelenlegi csapatuk U19-esként az Eb-n legjobb négy közé is jutott.



Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.