Eb-főpróba Szlovákia ellen
U19 férfi   |   Archívum   |   2007. április. 21., 20:50
Eb-főpróba Szlovákia ellen

Az U19-es válogatott támogatója a Market Építő Zrt

Az U19-es válogatott hétfőn és kedden Szlovákia gárdájával mérkőzik meg. E két találkozó lesz az utolsó felkészülési állomás a májusi, írországi Eb-selejtezők előtt. Írországban a házigazdák, Németország és Bulgária ellenében kellene kiharcolni a továbbjutást - a Szlovákia elleni mérkőzéseknek tehát kiemelt jelentőségük van.

Az U19-es válogatott támogatója
a Market Építő Zrt



Négyen hiányoznak a keretből

Két meccs a selejtezők előtt
Várhidi Péter a lehető legerősebb keretet szerette volna összehívni, hiszen a korosztályos válogatottnak a következő két felkészülési meccsen már a legjobb összeállításban kellett volna pályára lépnie.

- Sajnos ezúttal is vannak hiányzók, akikre pedig szükség lett volna - mondta az mlsz.hu-nak Várhidi Péter. - Debreceni Andrást, a Honvéd védőjét nagyon szerettem volna a csapatba állítani, hiszen ott lehet majd az Eb-n is, de klubja nem tudta nélkülözni őt, ahogyan Koman Vladimirre is igényt tart a Sampdoria. Nem lesz velünk Simon Attila és a hosszú időre megsérült Tóth Imre sem, ami szintén rossz hír, hiszen ez lett volna az első olyan alkalom, amikor a teljes keret együtt van.

- A két Szlovákia elleni meccsen azért a pillanatnyilag legerősebb összeállítású csapat játszik majd?

Várhidi Péter
- Ezt sem mondhatom, mert a klubok azt kérték, hogy játékosaik lehetőleg csak egy mérkőzést játszanak. Az egyesületek kérését méltányoljuk, így azonban variálnom kell mindkét találkozón, nem a stabilan kezdőnek szánt csapatot küldöm majd pályára. Azért persze remélem, így is helytállunk majd.

Váltogatva a hadrendeket

- Mit vár a két találkozótól?

- Elsősorban azt, hogy végre egyszer lássam egyben azt a keretet, amellyel megvívjuk majd az Eb-selejtezőket. Kíváncsi vagyok, hol tartunk ahhoz a szinthez képest, amelyen fél éve voltunk. Az esetleges hibák javítására, a játék csiszolására Tatán lesz alkalmunk, az elutazás előtti két napban.

- Van elvárása a játékra, az eredményre vonatkozóan?

Másodlagos, mégis fontos lesz az edermény
- Először is remélem, hogy mindenki egészségesen, jó állapotban érkezik majd. A játékunk ugyanaz, mint az A-válogatotté, azaz a 4-3-1-2-es és a 4-4-2-es rendszert variáljuk majd. Eddig helyt tudtunk állni ebben a két hadrendben, remélem, a fiúk az elmúlt fél év alatt fejlődtek, és nem történt semmiféle visszalépés. A kezdőjátékosok zöme külföldön futballozik, ami abból a szempontból nem jó a válogatott számára, hogy ritkán tudom összehívni őket. Máshol egy ilyen tornára tucatnyi meccsel készülnek, nekünk viszont alig van lehetőségünk a közös munkára. Az eredmény ezúttal másodlagos lesz, hiszen nem tétmeccsekről van szó, de annyiban azért igenis fontos lesz, hogy ha az erős szlovák csapat ellen megfelelően teljesítünk, akkor valószínűleg a selejtezők során is jók leszünk…

Az U19-es válogatott programja:

Magyarország - Szlovákia
Április 23, hétfő, 16.00, Győr, DAC-pálya


Szlovákia - Magyarország
Április 24., kedd, 11.00, Sala (Szlovákia)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.