Döntőt játszik Rómában az U19-es válogatott
U19 férfi   |   Archívum   |   2012. március. 15., 17:46
Döntőt játszik Rómában az U19-es válogatott

Tuboly Frigyes együttese magabiztos győzelmet aratott a görög tartományi válogatott ellen.

U19-es csapatunk a szlovénok és az olasz ligaválogatott legyőzése után a görögökkel mérkőztek meg, akik egy korosztállyal fiatalabb játékosokkal érkeztek Rómába. A mieink a Banai Dávid - Pál Dávid, Lang Ádám, Czégel Máté, Paku Roland (Hajdú Ádám, 55.) - Reznek Donát, Tóth Ferenc, Kozma Máté - Pekár László, Novothny Soma, Erdélyi László összeállításban szerepeltek az összecsapáson.

A két válogatott nem volt egy súlycsoportban, a fiatalabb görög futballisták nem tudták felvenni a mieink által diktált tempót, így csak a magyar győzelem mértéke volt kérdéses a találkozón. Tuboly Frigyes több kulcsjátékosnak is pihenőt adott a mai napra, végül így is fölényes, 5-0-ás sikerrel zárult a mérkőzés, a gólokon Pekár László, Tóth Ferenc, Pál Dávid, Erdélyi László és Novothny Soma osztoztak.

A magyar válogatott három győzelemmel zárt, ezzel megnyerte csoportját, és szombaton délelőtt döntőt játszhat a másik kvartett első helyezettjével, a román U19-es válogatottal.

- Örülök a magabiztos győzelemnek és a döntőbe jutásnak, de meg kell jegyezni, hogy ezúttal egy gyengébb képességű, fiatalabbakból álló csapat ellen léptünk pályára. Nem bántam, hogy két nehéz mérkőzés után egy könnyebb találkozó jött, mert így jobban rápihenhetünk a döntőre, amelyet egy nagyon erős román válogatott ellen játszunk szombaton - mondta Tuboly Frigyes a mérkőzés után.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.