Döntetlennel kezdtük az Eb-selejtező tornát
U19 férfi   |   Archívum   |   2012. november. 02., 16:26
Döntetlennel kezdtük az Eb-selejtező tornát

Döntetlennel kezdte szereplését a magyar válogatott az U19-es Európa-bajnokság selejtezőjében, Telkiben. A bolgárok elleni találkozón Szécsi vezető gólját a vendégek a második félidő elején kiegyenlítették.

Kiegyenlített játékot hozott a találkozó. Mészöly Géza szövetségi edző a találkozó előtti napokban arról beszélt az mlsz.hu-nak, hogy az elitkörbe jutásért elsősorban a bolgárokkal és az osztrákokkal számol erős vetélytársként. Úgy vélte, a bolgárok modern, támadó futballt játszanak, a keretüket agresszív, fizikálisan erős játékosok alkotják. A szakvezető szakvéleménye beigazolódott a találkozón, a bolgárok keményen, helyenként durván játszottak, a játék képe alapján a döntetlen reális.

A mérkőzés meddő bolgár mezőnyfölénnyel kezdődött, az első két lövés is a vendégeké volt. Az első negyedóra végén átvette a kezdeményezést a magyar csapat, Novothny helyzetbe is került a jobbösszekötő helyén a kapu elé törve, de végül a bolgároknak sikerült tisztázniuk előle. A másik oldalon a legveszélyesebb bolgár, Krisztian Petkov próbálkozott, de lövése elkerülte a magyar kaput. A 31. percben látványos találattal szerzett vezetést a magyar csapat. Szécsi Márk a kaputól 25 méternyire, a balösszekötő helyén észrevette, hogy Anatolij Goszpodinov, a bolgár kapus kinn áll a kapujából, az öt és feles magasságában. Nagyon pontosan, jó rúgótechnikával elrúgta a labdát, a nem annyira erős, mint jól helyezett lövés után a labda beakadt a bal felső sarokba.

A második félidő elején a bolgárok góllal kezdtek. Krisztian Petkov egy a jobb oldalról küldött beadás után Nagy Gergely kapust megelőzve juttatta a kapuba a labdát. A gól megfogta a magyar csapatot, a lélektani fölénybe került bolgárok ismét többet birtokolták a labdát, igaz, helyzetekig nem jutottak. Az utolsó tíz percre még egyszer nekidurálta magát a magyar U19-es válogatott, többet birtokolta a labdát ellenfelénél, de nem tudta megszerezni a mérkőzést eldöntő gólt, maradt az 1-1-es döntetlen.

Mészöly Géza szövetségi edző nem volt elégedett, úgy vélte, többet kellett volna tennie játékosainak a győzelemért. Mint elmondta, nem így tervezték a mérkőzés elejét, de kétségtelenül nem segítette a csapatot, hogy többeket sérülések hátráltattak. Kalmár Zsolt emiatt nem is tudott kezdeni, Lőrinczy Attila nem tudta végigjátszani a mérkőzést, s a Botka-Kocsis cserére is a jobbhátvéd sérülése adott okot. A folytatás szempontjából szerencsés, hogy most az andorraiak elleni találkozó következik, addig ki lehet javítani a hibákat, aztán következhet az osztrákok elleni mérkőzés.

A magyar csapat összeállítása a következő volt: Nagy Gergely – Botka Endre (Kocsis Gergő, 74.), Szilvási Péter, Zsirai Martin, Hangya Szilveszter – Farkas Aurél, Pintér András, Lőrinczy Attila (Kalmár Zsolt, 60.) – Kleinheisler László, Szécsi Márk, – Novothny Soma (Varga Szabolcs, 68.). A bolgárok összeállítása: Goszpodinov – Terziev, Radev, Marin, Iliev – Csobanov, Conev, Sztoicskov (Penev, 76.) – Drianov, Petkov, Angelov (Deszpodov, 78.)

A csoport másik találkozóján, Tatabányán, az osztrákok 9-0-ra legyőzték az andorrai válogatottat.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.