Dabason rendezik a februári Eb-selejtezőket
U19 férfi   |   Archívum   |   2007. január. 05., 12:35
Dabason rendezik a februári Eb-selejtezőket

A magyar futsal válogatott abban a szerencsés helyzetben van az idén, hogy hazai pályán vívhatja meg az Európa-bajnoki selejtezőket. Február 20. és 23. között Dabason Görögország, Litvánia és Oroszország együttesével csap össze Kozma Mihály gárdája.

Szükség lesz a biztatásra

Kemény mérkőzésekkel kezdi a 2007-es esztendőt a Kozma Mihály szövetségi edző által vezetett magyar válogatott. A csapat a felkészülési mérkőzéseket követően február végén Európa-bajnoki selejtezőkön szerepel. Nemzeti együttesünk csoportjába a görög és a litván 4+1-es csapat mellett a legutóbbi Eb-ezüstérmese, az orosz együttes került. Mivel a kvartett tagjai közül mindössze egy gárda kvalifikálja magát a portugáliai Eb-re, a mieinknek mindenképpen bravúrra van szükségük az újabb Európa-bajnoki részvétel kiharcolásához.

Együttesünk számára ugyanakkor reményt ad, hogy a klubcsapatokban és a válogatottak mellett végzett munka eredményeként a sportág sokat fejlődött az utóbbi években hazánkban - gondoljunk csak a csapat 2005-ös Eb-kvalifikációjára, vagy arra, hogy megalakult az U19-es magyar válogatott. Kedvező az is, hogy akárcsak két éve, válogatottunk ezúttal is hazai közönség előtt vívhatja meg a selejtezőket.

A végére maradhat a csattanó

A program szerint a modern dabasi Diego csarnokban rendezik a mérkőzéseket. Az első játéknap február 20., kedd lesz, majd szerdán és pénteken is pályára lépnek a csapatok. A magyar válogatott legnagyobb riválisával, Oroszországgal - a tervek szerint - az utolsó napon találkozik, így vélhetően ezen a kiélezett mérkőzésen dől majd el a továbbjutás. A várható kezdési időpont - Kasza János technikai vezető és főszervező tájékoztatása szerint - minden napon 17 és 19 óra lesz.

Érdemes lesz bérletet váltani

Ami a jegyeket illeti, a napi belépők ára 1500 forint, ennyi pénzért nézhetik meg a futsal hazai szurkolói a játéknap két mérkőzését. Aki a torna összes találkozójára kíváncsi, annak érdemes bérletet vennie, hiszen 3500 forintért megtekintheti a minitorna valamennyi találkozóját. A jegyeket a helyszínen, a dabasi csarnok pénztárainál lehet megvásárolni.

Felkészülési meccsek Szlovákia és Ukrajna ellen

A tétmeccsek előtt felkészülési mérkőzések is várnak a magyar válogatottra: a szlovák gárda január 16-án Léván, január 17-én pedig Pozsonyban látja vendégül csapatunkat. A közvetlen felkészülés részeként válogatottunk február 14-én és 15-én Budapesten fogadja majd a klasszisokkal felálló ukrán nemzeti együttest.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.