Csütörtökön tartják az U19-es Európa-bajnoki sorsolást
U19 férfi   |   Archívum   |   2014. június. 14., 15:26
Csütörtökön tartják az U19-es Európa-bajnoki sorsolást

Csütörtök 20.00 órától készítik el a július 19-én kezdődő U19-es Európa-bajnokság csoportjainak sorsolását. Az eseményt az mlsz.hu mellett a Duna TV és a Kossuth Rádió is élőben közvetíti.

Napra pontosan egy hónappal a nyitómérkőzés előtt, csütörtökön 20.00 órától Felcsúton, a Puskás Akadémia aulájában rendezik meg a magyarországi U19-es Európa-bajnokság sorsolását. A magyar válogatott mellett további hét csapat, az osztrák, a szerb, a portugál, a német, az izraeli, a bolgár és az ukrán várja a csoportbeosztást.

Mészöly Géza, a mieink szövetségi edzője az mlsz.hu-nak elmondta: hiba lenne azt gondolni, hogy bármelyik ellenfél is könnyű lenne, ezzel együtt vannak azért olyan riválisok, akiket szívesen elkerülne.

- A német, az osztrák, a portugál és a címvédő szerb együttes erősebbnek tűnik a bolgár-ukrán-izraeli triónál, de az a csapat, amely idáig eljutott, már nem lehet könnyű ellenfél - fogalmazott a válogatott szakvezetője. - A nagy tornákon sokszor nüanszok dönthetnek el meccseket, a legjobbak is kifoghatnak gyengébb napokat, és egy esélytelenebbnek gondolt válogatott is megtáltosodhat. Természetesen szorítunk azért, hogy jól alakuljon a sorsolás, bárhogy is alakuljon a csoportunk, elsősorban saját magunkra figyelünk, arra koncentrálunk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a viadalra.

A németekkel és a portugálokkal tavaly hazai pályán játszottunk felkészülési mérkőzést, előbbit 3-2-re legyőztük, utóbbival 3-3-as döntetlent játszottunk. Izraellel a tavalyi Vilotic-tornán találkoztunk legutóbb, ellenfelünk 1-0-ra győzni tudott. Az ukránokat idén áprilisban, éppen az Eb-selejtező elitkör előtt 4-1-re legyőztük felkészülési meccsen, néhány nappal később Ukrajna idegenben verte meg a roppant erős Angliát.

A sorsoláson nincs kiemelés, de az biztos, hogy a magyar válogatott az A-csoportba kap besorolást. A két négyes első három helyezettje kijut a jövő évi U20-as világbajnokságra, míg az első két-két helyezettje jut be az Eb-elődöntőbe.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.