Csoportmásodikként jutott tovább az U19-es válogatott
U19 férfi   |   Archívum   |   2008. október. 25., 17:39
Csoportmásodikként jutott tovább az U19-es válogatott

U19-es együttesünk az Eb-selejtezőtorna zárónapján, szombaton Nyíregyházán 1-0-ás vereséget szenvedett Skócia korosztályos együttesével szemben, így a mieink a csoport második helyén végezve jutottak tovább a jövő tavasszal esedékes elitkörbe.

Egyetlen gól döntött

Wilco van Buuren Gulácsi Péter - Fazakas Géza, Simon Ádám, Vattai Balázs, Sváb Dániel - Takács Péter (Litauszki Róbert a 89. percben), Hajdu Zsolt (Frank Richárd a 77. percben) - Gosztonyi András, Tamási Zsolt, Varga Roland - Máté János (Bajner Bálint az 56. percben) összeállításban szerepeltette a gárdát.

Magyarország - Skócia 0-1

A skótok kezdtek határozottabban, a vendégek az első félidőben mezőnyfölényre tettek szert, s a 13. percben vezetést is szereztek: Leigh Griffits visszagurított középre balról, a labdára Stephen Stirling érkezett és 14 méterről, középről laposan a kapu jobb alsó sarkába helyezett. A játékrész hátralevő részében csapatunk türelmesen szőtte az akciókat, de a szervezett skót védelmet nem sikerült feltörnie.

A második félidőben már több gólszerzési lehetőséget is kidolgoztak fiataljaink, ám a befejezések sorra pontatlanok voltak - ha pedig mégsem, akkor Andrews kapus mentett. Mezőnyfölényünket nem sikerült gólra váltanunk, s bár a hosszabbítás harmadik percében Litauszki Róbert ziccerbe került, 14 méteres lövése után védett a vendégek kapusa, így a három pontot és az első helyet a skótok szerezték meg,

Több gólszerzési lehetőséget dolgoztak ki fiataljaink

a mieink csoportmásodikként jutottak a jövő tavaszi elitkörbe.

- Csapatunk talán most futballozott legjobban a tornán, a skótoknak góljukon kívül szinte helyzetük sem volt - nyilatkozta a mérkőzés után Wilco van Buuren. - Főleg a második félidőben akadt sok lehetőségünk, sajnálom, hogy nem tudtunk élni ezekkel. Az eredménnyel természetesen nem lehetek elégedett, de a játékkal igen, amit kértem, azt nagyrészt meg is valósították a fiatalok. Fontos, hogy eredményesen tudjunk készülni az elitkörre, jó lenne, ha a játékosok a lehető legtöbb időt tölthetnék együtt.

A nap másik találkozóján Azerbajdzsán 5-0-ra győzött San Marino ellen.

A csoport végeredménye:

1. Skócia 3 2 1 - 10-1 7 pont
2. Magyarország 3 2 - 1 7-1 6 pont
3. Azerbajdzsán 3 1 1 1 6-2 4 pont
4. San Marino 3 - - 3 0-19 0 pont


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.