Csoportgyőzelemre tör az U19-es válogatott
U19 férfi   |   Archívum   |   2012. november. 06., 18:46
Csoportgyőzelemre tör az U19-es válogatott

Szerdán a száz százalékos Ausztria ellen játssza utolsó Eb-selejtezőjét az U19-es válogatott.

Mészöly Géza együttese a hazai rendezésű minitorna első meccsén 1-1-es döntetlent ért el a bolgárok ellen, majd 3-0-ra legyőzte Andorrát, míg szerdai ellenfele Bulgáriát 2-1-re, az andorraiakat 9-0-ra verte. Amennyiben válogatottunk győzni tud a szerdai tévés meccsen, a csoport első helyén végez, a döntetlennel biztos második lenne, vereség esetén azonban lemaradhat a továbbjutásról.

A tornára nevezett 16 mezőnyjátékos közül egyedül az első meccsen megsérült Botka Endre nem léphet pályára, a többiek harcra készen várják a roppant fontos összecsapást. Az osztrákok feltérképezésében Both József szakmai igazgatóvalamint Szepessy László és Korolovszky György szövetségi edzők segítettek, mindhárman megnézték az ellenfél egy-egy összecsapását, és természetesen Mészöly Géza is megkapta az első két selejtezőjük DVD-jét.

- Úgy érzem, hogy mind mentálisan, mind fizikálisan mostanra kerültek a legjobb állapotba a játékosok - mondta az mlsz.hu-nak Mészöly Géza. - Ennek megfelelően bizakodva várjuk a mérkőzést, amelyen egyértelműen a győzelem a célunk, szeretnénk az első helyen továbbjutni a csoportból. Harcos, agresszív játékot kell nyújtanunk, végig dominálnunk kell, ez vezethet eredményre a rendkívül szervezetten játszó osztrákok ellen. Az ellenfél az első két mérkőzésén bizonyította, hogy remek játékerőt képvisel, gyors, rövid passzos játéka mindkét eddigi meccsén hatékony volt. Az osztrákok keretét jó képességű játékosok alkotják, többen már most felnőtt szinten játszanak a helyi élvonalban, de felkészültünk a játékukból, mindenki tudja a feladatát.

 

Az utolsó forduló programja:

november 7., szerda:
Magyarország - Ausztria, Telki, 13.30 (Sport TV)
Bulgária - Andorra, Tatabánya, 13.30


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.