Bejutott a döntőbe a csapat
U19 férfi   |   Archívum   |   2008. augusztus. 07., 20:36
Bejutott a döntőbe a csapat

U17-es válogatottunk bejutott a Ráckevén már 28. alkalommal megrendezett Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Torna döntőjébe, miután csütörtökön Angyal Norbert és Ponczok Csaba góljával 2-0-ra legyőzte Szlovákiát. A fináléban, szombaton 17. 30-kor Ráckevén Horvátország lesz az ellenfelünk.

Végig fölényben futballoztunk

Végig lendületesen és jól játszó korosztályos csapatunk Ambrusics Róbert - Tar Krisztián (Szabó György a 72. percben), Izing Martin, Otikba Kenneth, Farkas Márk - Szakály Attila (Nagy Armand az 56. percben), Kelemen Dávid - Magos Mátyás, Ponczok Csaba (Kator Bence a 64. percben), Skriba Máté (Tóbiás Zsolt az 58. percben) - Angyal Norbert (Oláh Zsolt a 62. percben) összeállításban szerepelt.

A több száz néző előtt lejátszott meccsen - amelyet a helyszínen tekintett meg Kisteleki István, az MLSZ elnöke is - a 14. percben szereztük meg a vezetést: egy szép kombináció végén Angyal Norbert 15 méterről lőtt a hálóba. A szünet után folytatódtak a magyar rohamok és az 50. percben Ponczok Csaba 25 méterről, szabadrúgásból csavart remekül a jobb felső sarokba. Válogatottunk fölénye ezután abban is megmutatkozott, hogy csatárainkat kétszer is gólhelyzetben buktatták - ezért két szlovák játékos is piros lapot kapott. Együttesünk teljesen megérdemelten jutott be a vasárnap Ráckevén 17. 30-kor kezdődő döntőbe, amelyben a Szerbiát 1-0 legyőző Horvátország lesz az ellenfelünk.

Biztató a mutatott teljesítmény

Kisteleki István a találkozó után elégedetten nyilatkozott honlapunknak a látottakról. Különösen azt tartotta említésre méltónak, hogy U19-es együttesünk Eb-bronzérme után a jelek szerint a fiatalabb korosztály legjobbjai is jó kezekben vannak, tervszerűen készülnek a szeptemberi, hazai környezetben sorra kerülő Eb-selejtezőjükre, amelyen - a most mutatott produkció után - remek helytállás várható tőlük.

- Különösen az első félidőben mutatott bátor támadójátékunkkal megleptük ellenfelünket, és hátul is magabiztosak voltunk, védelmünk is szervezetten oldotta meg feladatát - mondta honlapunknak a mérkőzés után Zsivoczky Gyula szövetségi edző. - A meccs végén történt két kiállítás után már nem lehetett kérdés a döntő bejutás, hiszen ekkorra már kétgólos előnyt szereztünk. Elégedett vagyok csapatommal, és mostantól teljes mértékben a szombati döntőre koncentrálunk.

A nap többi eredménye:

Lengyelország – Izrael 1-3
Horvátország – Szerbia 1-0
Románia – Csehország 1-0

A torna szombati programja:

Lengyelország - Csehország, Solt 10.30
Izrael - Románia, Kalocsa 10.30

A harmadik helyért:
Szlovákia - Szerbia, Szigetszentmárton 16.00

Döntő:
Magyarország - Horvátország Ráckeve 17.30


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.