A spanyolok ellenünk akarnak javítani
U19 férfi   |   Archívum   |   2008. július. 16., 13:44
A spanyolok ellenünk akarnak javítani

A legutóbbi két U19-es Európa-bajnokság győztese, a spanyol válogatott nagy reményekkel kezdte a csehországi tornát. Első meccsén azonban 2-1-es vereséget szenvedett Németországtól, így a csütörtöki mérkőzés nagyon fontos számára, hiszen egy újabb vereség akár a kiesést is jelentheti.

A hétfői kudarc után Ginés Meléndez szövetségi edző a védelmét okolta, jelezve, e csapatrész hibái miatt kapott ki csapata. Mások megjegyezték: sokkal erősebb lenne a keret, ha a kora szerint bevethető Bojan Krkic, a Barcelona csillaga, e korosztály Európa-szerte leghíresebb játékosa is a válogatott tagja lenne...

A spanyolok az első mérkőzésükön a De Gea - César Azpilicueta, César Ortiz, Sanjosé, Antón - Camacho (Luque, 62.), Parejo - Aarón (Lillo, 76.), Dani Aquino (Iván Bolado, 54.), Jordi Alba - Emilio összeállításban játszottak, a fentiekből is kitűnően a ma nagyon kedvelt 4-2-3-1-es felállásban.

A keretükben két légiós szerepel, a jobb oldali középpályás Aarón Níguez a görög Iraklisz, míg a belső védő Mikel Sanjosé (Németh Krisztián, Gulácsi Péter és Simon András klubtársa) a Liverpool tagja.

Három játékost ad a keretbe a Real Madrid fiókcsapata, a Castilla, amelyben egyébként a magyar utánpótlás-válogatott Szalai Ádám is játszik. Közülük Daniel Parejo a legjobb futballista, maga Alfredo Di Stéfano, a klubtörténet első számú csillaga őt nevezte a legkiválóbb spanyol ifi futballistának. (A másik két RM Castilla-játékos a tartalékkapus Tomás, valamint a balhátvéd Antón).

Érdekes, hogy az FC Barcelona a világ legsikeresebb utánpótlás-akadémiájának tartott 'műhelye' nem ad játékost a keretbe. Ad ellenben négyet is az Atlético Madrid: a klub fiókcsapatából De Gea, César Ortiz, Dominguez és Camacho kerettagok. Ginés Meléndez együtteséből kevesen mutatkoztak már be a Primera Divisiónban: az egyik a középcsatár, Emilio, azaz Emilio Nsue López két meccset játszott az előző szezonban az RCD Mallorcában. A németek ellen a második félidőben beállt Iván Bolado már három gólt is lőtt az élvonalban, ezek közül az egyik látványos találat volt az Espanyol ellen. A másik meg fontos: az Osasuna elleni meccs utolsó perceiben ez biztosította a Racing Santander UEFA-kupa-indulását.

Tagja a keretnek, de az első találkozón nem játszott a beválogatottak közül talán a legtehetségesebb spanyol, az 1990-es születésű Fran Mérida. A Barcelona neveltje, tavaly tagja volt az U17-es Európa-bajnokságot megnyert, majd az U17-es világbajnokságon ezüstérmet szerzett csapatnak is. (Utóbbin a nigériaiak elleni döntő tizenegyes-párbajában hibázott.). A 17. születésnapján profi szerződést írt alá az Arsenallal, sőt, hivatalos mérkőzéseken is játszott már az 'Ágyúsoknál' a Ligakupában. A legutóbbi tavaszt kölcsönjátékosként a Real Sociedadban töltötte, 13 meccsen 2 gólt szerzett, 6 gólpasszt adott a második ligában.

A spanyol válogatott kerete:

David de Gea, Tomás Mejías - kapusok;

José María Antón, Manuel Castellano, Álvaro Domínguez Soto, César Ortiz, Víctor Ruiz, Mikel Sanjosé, César Azpilicueta, Ignacio Camacho, Miguel Ángel Luque, Francisco Mérida, Daniel Parejo, Jordi Alba, Iván Bolado, Aarón Níguez, Emilio Nsue, Daniel Aquino - mezőnyjátékosok.


Út a nyolcasdöntőig:

Kvalifikációs kör:
Spanyolország - Albánia 2-0
Spanyolország - Liechtenstein 0-0
Spanyolország - Szerbia 1-1

Elitkör:
Spanyolország - Ukrajna 3-1
Spanyolország - Törökország 3-0
Spanyolország - Örményország 4-2


Válogatottunk további programja a csoportban:

Július 17., csütörtök
Pribram, Marila-stadion, 18 óra
Spanyolország - Magyarország

Július 20., vasárnap
Pribram, Marila-stadion, 20 óra
Magyarország - Németország



Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.