A magyar válogatott Kanada elleni kezdőcsapata
U19 férfi   |   Archívum   |   2006. november. 14., 17:27
A magyar válogatott Kanada elleni kezdőcsapata

Várhidi Péter megbízott szövetségi kapitány a délutáni edzés után kihirdette a magyar válogatott Kanada elleni kezdőcsapatát. Keddre véglegessé vált, hogy Horváth András nem léphet pályára a szerdai találkozón.

A délutáni tréningen a kombinatív játékot és a támadásbefejezésket gyakorolták a magyar válogatott tagjai. Az edzés után, 17. 30-kor Várhidi Péter kihirdette a Kanada elleni kezdőcsapatot.

Négy újonc a kezdőben

A magyar válogatott Végh Zoltán - Bodnár László, Balogh Béla, Juhász Roland, Vanczák Vilmos - Tóth Balázs, Vass Ádám, Huszti Szabolcs - Sándor György - Hrepka Ádám, Priskin Tamás összeállításban lép pályára szerdán. Balogh Béla, Vass Ádám, Sándor György és Hrepka Ádám első alkalommal szerepel majd az A-válogatottban.

- Nagyon hasznos volt a háromnapos közös munka - nyilatkozta honlapunknak Várhidi Péter. - Nagy az elszántság a játékosokban, valamennyien válogatottak akarnak lenni és és készen állnak arra, hogy a következő két-három évben bizonyítsák: számolni lehet majd velük, és persze a magyar labdarúgással is. Ahhoz a taktikához, amit szerdán alkalmazni szeretnénk, a négy-három-egy-kettes felállást érzem a legmegfelelőbbnek, és ebből a rendszerből szükség esetén könnyen tudunk váltani más rendszerre.

A játékosok - és a megbízott szövetségi kapitány - mellett a pályaedző, Teodoru Vaszilisz is első válogatott találkozója előtt áll.

- Évek óta az utánpótlás korosztályok edzőjeként dolgozom, illetve az U19-es válogatottnál is tehetséges futballistákat edzettem - mondta a pályaedző. - Így hát a legtöbb játékost személyesen is ismerem, és ez nem jön rosszul... A legfontosabb célnak most nem is az eredményességet tartom, hanem azt, hogy a közönség és a válogatott játékosai ismét egymásra találjanak. Ehhez kitartó, elhivatott és alázatos futballt kell produkálnia a csapatnak Kanada ellen.

Hinni kell a jövőben

Az edzői stáb tagja még Kakas László, az MTK Budapest kapusedzője is. A trénert egyelőre csak erre a három napra bízta meg a szövetség - hiszen a kék-fehér klubban ő az edzője Végh Zoltánnak.

- Végh Zoltán mellett Fülöp Mártont is jól ismerem, mindketten tehetséges, jó játékosok - jelentette ki Kakas László. - Úgy gondolom, ennek a fiatal generációnak a 2010-es világbajnokságra kell igazán összeállnia, addig a mérkőzéseken bizonyíthatják a játékosok, hogy nem szabad elfordulni a magyar futballtól, érdemes hinni a jövőben. Akár már szerdán is tehetnek ezért...

Magyarország - Kanada barátságos válogatott mérkőzés, november 15. szerda 20 óra, Székesfehérvár, Sóstói Stadion (TV: Sport2)
Jegyárak: 500, 1000, 2000 Ft (IBUSZ-irodák), 14 éven aluliak számára szervezetten ingyenes.



Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.